Ny plate neste sommer

Møt Enslaved på Dagbladet.no.

ROSKILDE (Dagbladet.no): - Vi lover en ny plate neste år. Den kommer før folk drar på sommerferie. Hvordan den blir er ikke avklart, men vi tar med oss det som fungerte på «Isa» og så oppgraderer vi det andre, sier Enslaveds Ivar Bjørnson til Dagbladet.no.

Enslaved har holdt det gående i årevis, og er et av Norges mestselgende og mest respekterte metalband. Fjorårets «Isa» fikk en femmer i Dagbladet. Albumet var, som vanlig når det gjelder Enslaved, et skritt i en annen retning enn forgjengeren.

- Det er sånn vi gjør det. Vi gir først en folk en smell i trynet, og så en klem når de skjønner hva som foregår, sier Bjørnson.

Til USA

Samme uka som gutta slapp «Isa» gikk de på scenen og spilte hele skiva fra a til å. Siden har de turnert Norge og Europa. Og til høsten venter USA.

- Vi satser på å turnere med et bra  amerikansk band i tre uker til en måned, sier Bjørnson.

- Og denne gang spiller vi på ordentlige og bra scener. Vi er ferdig med spillejobber på horehus og pizzasjapper, skyter Grutle Kjellson inn.

Møt Enslaved

MØT ENSLAVED: Send inn dine spørsmål til bandet. Alle foto: ASLE BIRKELAND
MØT ENSLAVED: Send inn dine spørsmål til bandet. Alle foto: ASLE BIRKELAND Vis mer

«Isa» har til nå solgt rundt 6000 eksemplarer i USA, og Enslaved håper turnèen vil pynte ytterligere på salget. Men de tar ingenting for gitt. Selv om USA er et svært marked, så er scenen for ekstrem-musikk ganske liten.

- Det svinger fælt der borte. USA er stedet for de store oppturer og de store nedturer. 

NY PLATE NESTE SOMMER: ... og gutta er ferdige med spillejobber på horehus og pizzasjapper.