Ny plate søkk vekk

Mens musikeren Thomas Dybdahl sjekket ut av et hotell i Oslo i går, klarte frekke tjuver å stikke av med PC-en hans. Et halvt års jobb med ny plate er borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette var skamfrekt gjort. Nå henger «October»-trilogien i en tynn tråd, sier en fortvilet og sint Thomas Dybdahl (24) til Dagbladet. I går kunne han bare glemme å ta det planlagte ettermiddagsflyet hjem til Stavanger, og i stedet sitte i kø på Sentrum politikammer i Oslo for å anmelde tjuveriet.

Ikke filmet

Popkometen er for tida på en omfattende norgesturné, men hadde tatt seg en langhelg i Oslo i forbindelse med at han var nominert til Spellemannpris i klassen for beste popsolist.

Dybdahl holdt på med å sjekke ut fra sitt hotell i nærheten av Sentralstasjonen da noen stakk av med den mørkeblå laptopen av merket Sony Vaio, som lå i en svart bæreveske. På grunn av oppussingsarbeider i resepsjonen på hotellet, er tjuveriet ikke filmet med overvåkingskamera.

- De som har tatt PC-en, kan levere den tilbake akkurat der de tok den. Hotellbetjeningen vil ta imot den. Eller de kan ringe manageren min Kenneth Andersen på 90020401 hvis de har andre preferanser. Vi vil ikke forfølge saken hvis PC-en kommer til rette, sier Thomas Dybdahl.

Thomas Dybdahl tok Musikk-Norge med storm med debutalbumet «That Great October Sound» høsten 2001. For den mottok han både Alarm- og Spellemannpris. Oppfølgeren «Stray Dogs» kom i oktober i fjor, og etter planen skal tredje installasjon i oktobertrilogien komme til høsten. Det er materialet til denne plata som nå er på vidvanke.

Tre verdensdeler

- Den er ikke helt ferdig, men jeg hadde kommet ganske langt med plata. Det er innspillinger fra tre verdensdeler her. Jeg har hatt med meg et studio i bagasjen på reiser til Asia og New York, og tatt opp på PC-en for å kapre stemningene underveis, forklarer Dybdahl, som setter sin lit til at tjuven skal få dårlig samvittighet og leverer maskinen tilbake.

- Det har tatt meg et halvt år å gjøre det som ligger på maskinen. Dessverre har jeg ingen dugandes backup, sier Dybdahl, som i kveld fortsetter sin norgesturné med konsert i Haugesund.

FORTVILET: Thomas Dybdahl anmeldte tjuveriet av sin bærbare PC på Sentrum politikammer i går ettermiddag. - Jeg blir ufattelig glad hvis de leverer den tilbake. De skal få gjestelisteplass på Rockefeller 18. mars om de vil, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer