Ny plombe

«Bree Tanners korte nye liv» er sår og annerledes. Men ikke god av den grunn.

SUKESS: Stephenie Meyer har hatt stor suksess med sine vampyrbøker. Nå har hun skrevet en ny bok. Foto: GYLDENDAL
SUKESS: Stephenie Meyer har hatt stor suksess med sine vampyrbøker. Nå har hun skrevet en ny bok. Foto: GYLDENDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: «Twilight»-abstinenser allerede sier du? Tro ikke forfatter Stephenie Meyer og hennes entusiastiske forlag, som trolig gjør datoen de først antok Meyers prosjekt til årlig merkedag for de ansatte, med kake i lunchen, vil la deg leve med savnet særlig lenge. «Bree Tanners korte nye liv» tar leseren tilbake til de våte, vampyrbebodde skogene og småbyene rundt Seattle, der mennesket Bella og Edward møttes og forelsket seg i den første «Twilight»-romanen.

Bella, Edward og Cullen-familien blir bifigurer i siste del av den nyeste Meyer-boken, som overrasker ved å være ganske annerledes fra de andre fire bøkene i miljø og tone. Dessverre er det ikke slik at annerledes er det samme som god.

Ny flørt Femtenårige Bree Tanner stakk innom og sa hei i den tredje «Twilight»-romanen, formørkelsen, før hun ble drept på Volturi-vampyren Janes ordre. Det gir den lille, hundreogfemtisiders romanen et eget vemod at vi vet at Bree ikke har lenge igjen.

De siste dagene av «livet» tilbringer Bree som nybitt vampyr i Seattle, der hun er en del av den onde Victorias plan om å angripe Cullen-familien med en hær av såkatl «nyfødte». Bree begynner en forsiktig flørt med den vennlige Diego, og de to gjennomskuer gradvis løgnene de er blitt fortalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer