Bernt Jakob Oksnes

Ny prestisjepris til Dagbladet-journalist

Bernt Jakob Oksnes fikk mandag nok en prestisjepris. Vant over giganter som CNN, BBC, Der Spiegel og National Geographic.

VANT PRIS: John Rasmussen, Siri Gedde Dahl og Bernt Jakob Oksnes ble hedret i fjor med Den store journalistprisen for «Glidens pris». Mandag fikk Bent Jakob Oksnes nok en pris for «Mamma skal dø», saken som utløste hele serien om fluor i skismøring. Video: Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er enormt! Jeg er veldig stolt og rørt, og glad på både mine og Dagbladets vegne, sier Bernt Jakob Oksnes.

Mandag kveld, ble han igjen hedret med pris for sitt journalistiske arbeid. Denne gangen for Magasinet-reportasjen «Mamma skal dø».

I skarp konkurranse med de største mediehusene i verden, gikk Bernt Jakob Oksnes helt til topps i AIPS Awards, som også omtales som VM i sportsjournalistikk. Han fikk første plass i kategorien Writing Best Colour Piece som er all sportsjournalistikk i skriftlig form.

- Det er veldig stas å få denne prisen. Jeg vil dedikere denne prisen til familien til Torill. Uten dem hadde vi aldri kommet så langt, sier Oksnes.

Prisvinnende journalistikk

Saken om trebarnsmoren og skitreneren Toril Stokkebø som brått ble alvorlig syk med kreft og døde av en sjelden form for nyrekreft i 2017, ble starten på den prisvinnende artikkelserien «Glidens pris».

Det startet høsten 2019 med den tragiske historien «Mamma skal dø».

Gjennom en rekke artikler publisert høsten 2019 dokumenterte Dagbladets gravegruppe sammenhengen mellom fluorsmøring og utvikling av alvorlig sykdom, både hos profesjonelle og amatør-smørere. For arbeidet fikk Oksnes og kollegaene Den store journalistprisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer