Ny Quart allerede neste år?

Veteraner og næringsliv drøfter ny mulighet.

Samtidig som styret i Quart i dag går til tingretten med den havarerte Kristiansand-festivalen, forsøkes det å så spirer i asken. Klokka 12 i dag møtes flere gamle Quart-veteraner til et møte der også representanter for næringslivet i Kristiansand er med.

- Noen må sette seg i førersetet. Nå må vi prøve å tenke konstruktive tanker om hva vi kan skape i kjølvannet av Quart. Målet er egentlig bare å sette oss ned og la ordet være fritt, sier Alex Scherpf, sjef for Agder Teater og på 1990-tallet tilknyttet Quart.

Allerede neste år

Han har stor tro på at møtet vil gi resultater.

- Stemningen for en musikkfestival i Kristiansand er en helt annen i dag enn tidligere, sier Scherpf.

Blant dem som møtes i Kristiansand i dag er Alf Solbakken (tidligere norsk bookingsjef for Quart), Harald Hempel (grunnlegger av Quart sammen med Toffen Gunnufsen), Pål Hetland (tidligere pressesjef i Quart) og Daniel Nordgård (daglig leder for Quart 08).

Svein Olaf Olsen i ferjeselskapet Fjord Line har allerede utnevnt seg selv til primus motor for å få til en ny musikkfestival i Kristiansand allerede neste år.

- En ny festival betyr enormt mye for byen. Hvis 20000 publikummere legger igjen 4000 kroner hver skulle det bli 80 millioner kroner tilsammen, ikke sant?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny Quart allerede neste år?

Ser framover

- Men er det ikke litt i det seineste laget at næringslivet kommer på banen?

- Det er riktig at vi kommer inn etter at dommeren har blåst i fløyta, men nå må vi bruke kreftene på å se framover, og lære av det som er gjort galt, sier Olsen.

Ferjedirektøren vil også se på muligheten for å kjøpe det som måtte være av verdier i konkursboet etter Quart.

Tidligere pressesjef i Quart, Pål Hetland, deltar på møtet i dag med en viss skepsis. Hetland advarer mot at det tas forhastede beslutninger.

- Det er ikke så klokt å tenke så mange tanker når det koker i hodet. Det viktigste nå er å få sementert Quart som en minne; for å vise ungdommen at det går an å få til noe i Kristiansand, sier Hetland.

Ikke Quart-navnet

Hetland, som sammen med bookingsjef Alf Solbakken røk uklar med tidligere Quart-sjef Toffen i 2004, mener kunstneriske ambisjoner og ikke griskhet etter å tjene festivalkroner må ligge til grunn for en Quart-arvtaker.

GJENSYN? Big Bang fikk æren av å spille siste konsert på Idrettsplassen da tidenes mest regntunge Quartfestival ble avsluttet - for godt? - i fjor. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN
GJENSYN? Big Bang fikk æren av å spille siste konsert på Idrettsplassen da tidenes mest regntunge Quartfestival ble avsluttet - for godt? - i fjor. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN Vis mer

Det nå kommunalt-eide Quart-navnet håper han ikke blir dratt fram igjen.

- Jeg håper ikke Quart-navnet misbrukes. La nå Quart få hvile, sier Pål Hetland.