Ny Quart allerede neste år?

Veteraner og næringsliv drøfter ny mulighet.

Samtidig som styret i Quart i dag går til tingretten med den havarerte Kristiansand-festivalen, forsøkes det å så spirer i asken. Klokka 12 i dag møtes flere gamle Quart-veteraner til et møte der også representanter for næringslivet i Kristiansand er med.

- Noen må sette seg i førersetet. Nå må vi prøve å tenke konstruktive tanker om hva vi kan skape i kjølvannet av Quart. Målet er egentlig bare å sette oss ned og la ordet være fritt, sier Alex Scherpf, sjef for Agder Teater og på 1990-tallet tilknyttet Quart.

Allerede neste år

Han har stor tro på at møtet vil gi resultater.

- Stemningen for en musikkfestival i Kristiansand er en helt annen i dag enn tidligere, sier Scherpf.

Blant dem som møtes i Kristiansand i dag er Alf Solbakken (tidligere norsk bookingsjef for Quart), Harald Hempel (grunnlegger av Quart sammen med Toffen Gunnufsen), Pål Hetland (tidligere pressesjef i Quart) og Daniel Nordgård (daglig leder for Quart 08).

Svein Olaf Olsen i ferjeselskapet Fjord Line har allerede utnevnt seg selv til primus motor for å få til en ny musikkfestival i Kristiansand allerede neste år.

- En ny festival betyr enormt mye for byen. Hvis 20000 publikummere legger igjen 4000 kroner hver skulle det bli 80 millioner kroner tilsammen, ikke sant?

Ny Quart allerede neste år?

Ser framover

- Men er det ikke litt i det seineste laget at næringslivet kommer på banen?

- Det er riktig at vi kommer inn etter at dommeren har blåst i fløyta, men nå må vi bruke kreftene på å se framover, og lære av det som er gjort galt, sier Olsen.

Ferjedirektøren vil også se på muligheten for å kjøpe det som måtte være av verdier i konkursboet etter Quart.

Tidligere pressesjef i Quart, Pål Hetland, deltar på møtet i dag med en viss skepsis. Hetland advarer mot at det tas forhastede beslutninger.

- Det er ikke så klokt å tenke så mange tanker når det koker i hodet. Det viktigste nå er å få sementert Quart som en minne; for å vise ungdommen at det går an å få til noe i Kristiansand, sier Hetland.

Ikke Quart-navnet

Hetland, som sammen med bookingsjef Alf Solbakken røk uklar med tidligere Quart-sjef Toffen i 2004, mener kunstneriske ambisjoner og ikke griskhet etter å tjene festivalkroner må ligge til grunn for en Quart-arvtaker.

GJENSYN? Big Bang fikk æren av å spille siste konsert på Idrettsplassen da tidenes mest regntunge Quartfestival ble avsluttet - for godt? - i fjor. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN
GJENSYN? Big Bang fikk æren av å spille siste konsert på Idrettsplassen da tidenes mest regntunge Quartfestival ble avsluttet - for godt? - i fjor. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN Vis mer

Det nå kommunalt-eide Quart-navnet håper han ikke blir dratt fram igjen.

- Jeg håper ikke Quart-navnet misbrukes. La nå Quart få hvile, sier Pål Hetland.