Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny radio-sjef

Etter gjestespillet som EMI-direktør er Nils Heldal (36) «hjemme igjen». 1. mai tiltrer han en gjenopplivet stilling som radiosjef i NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jobb nummer 1?

-Å sette i gang en større undersøkelse for å høre hva lytterne mener, og ta svarene til etterretning. Det er en fin definisjon av «public service», og ikke noe NRK har vært for flinke til, sier Heldal. Han har vært i NRK siden 1987, blant annet som programleder, musikksjef og kanalsjef (P3).

- Skal radio være bakgrunn eller kreve hovedoppmerksomheten?

- Radio er et veldig sekundært medium, og det er noe av det flotteste ved det. Du kan gjøre andre ting mens du hører radio, men noen ganger, når det skjer noe som gjør at du følger ekstra godt med, blir radio et primærmedium. Det vekselspillet er veldig bra.

- Gjestespillet ditt i platebransjen? Åtte måneder som EMI-direktør og fyken i februar da EMI og Virgin fusjonerte?

- Jeg har lært hvordan platebransjen tenker, og har lært å sette pris på den. Jeg traff utrolig mange bra folk der, hardt arbeidende, ordentlige mennesker. Definisjonen av multi-ene som noen fælinger som ikke gidder å satse på ny musikk, er bare tull.

En annen ting er at da jeg begynte å møte meg sjøl i døra i P3, var det ingen andre steder å gå i NRK. At jeg fikk en periode i det private næringsliv, og så kunne komme tilbake til drømmejobben i NRK, var et lykketreff. Og så er det jo utrolig gøy å skulle jobbe med Håkon Moslet da, han er en av de store grunnene til dette her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!