Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rambo uten Stallone

Ny Rambo-film, men denne gang uten Sylvester Stallone

Planen er å finne en yngre Rambo, og få en James Bond-effekt.

INNE I VARMEN: I 2008 kom den siste filmen der Sylvester Stallone spilte Rambo. Nå er det slutt. Foto: Filmweb
INNE I VARMEN: I 2008 kom den siste filmen der Sylvester Stallone spilte Rambo. Nå er det slutt. Foto: Filmweb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Rambo. New Blood» er tittelen, og nytt blod skal det altså bli.

Når den femte filmen om Vietnam-veteranen John Rambo nå planlegges av produksjonsselskapet Nu Image/Millennium Films, er det uten at Sylvester Stallone er tiltenkt hovedrollen.

Ifølge Empire har produsentene en plan om å gjenskape filmuniverset og gjøre Rambo til en action-helt ala James Bond.

Sylvester Stallone hadde hovedrollen som Rambo da Hollywood i 1982 gjorde film av boka til David Morell fra ti år tidligere. Tittelen var «First Blood» og ved siden av actionscenene, tok filmen opp temaer som angikk Vietnamveteraner.

Drepte Rambo

Da Morrel skulle sammenligne filmen med romanen, sa han at den store forskjellen var at han hadde drept Rambo på siste side i boka.

«Så mange mennesker døde i den boka, og det var klart at den som hadde forsårsaket så mye ødeleggelse, måtte dø», sa han.

Det skulle bli ytterligere tre Rambo-filmer med Stallone i aksjon. I 1985 kom «Rambo: First Blood Part II», og tre år seinere «Rambo III».

Det var ingen suksess når det gjaldt publikumbesøk, og det skulle ta tjue år før neste film var å se på lerretet. Året var 2008, tittelen «Rambo».

Stallone ferdig

DEN ELDRE: Denne versjonen av Stallone er ikke det filmskaperne ønsker seg når de nå skal gjenskape Rambo. Foto: NTB Scanpix
DEN ELDRE: Denne versjonen av Stallone er ikke det filmskaperne ønsker seg når de nå skal gjenskape Rambo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siden den gang har planene om en femte film vært mange. Årlige drypp er kommet fra både Stallone og filmselskaper. Men i vinter fortalte Stallone til bransjebladet Variety at han nå var ferdig med Rambo, og la dermed ballen død.

Nå er både manusforfatter og regissør funnet til den nye filmen. Bak skrivingen står Brooks McLaren, men regissør er Ariel Vromen, mannen bak krimdramaet «The Iceman» fra 2012.

Hvem som får spille Rambo, denne ensomme krigeren, er ennå ikke bestemt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!