Ny rapport: Anbefaler momsfritak på e-bøker

- Rapporten er veldig klar.

VIL HA MOMS-FRITAK: Administrerende direktør i Den norske forleggerforening, Kristenn Einarsson, er fornøyd med utfallet til rapporten som ble lagt fram i dag om merverdiavgift på e-bøker. Nå vil han gå i samtaler med regjeringa om å fjerne momsen på e-bøker. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
VIL HA MOMS-FRITAK: Administrerende direktør i Den norske forleggerforening, Kristenn Einarsson, er fornøyd med utfallet til rapporten som ble lagt fram i dag om merverdiavgift på e-bøker. Nå vil han gå i samtaler med regjeringa om å fjerne momsen på e-bøker. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange reagerte da den rødgrønne regjeringen innførte merverdiavgift på blant annet Spotify, e-bøker og spill.

Trykkede bøker har ikke hatt merverdiavgift siden 1960, mens e-bøker har en avgift på 25 prosent, noe mange mener har vært ødeleggende for e-bok-markedet i Norge.

I en ny rapport som ble lagt fram i dag, og som Dagbladet har fått tilgang til, blir det argumentert for at e-bøker bør fritas for moms.

- Veldig glad for konklusjonen Rapporten er laget av Oslo Economics, på oppdrag fra Bokhandlerforeningen, Forleggerforeningen og de norske forfatter- og oversetterforeningene.

Den tar for seg to scenarier, én der merverdiavgifta settes til null prosent, og en der satsen settes til åtte prosent.

«Analysen gir grunnlag for å konkludere med at de litteraturpolitiske målsettingene best blir ivaretatt ved en teknologinøytral mva.-sats på null prosent. Også det samfunnsøkonomiske overskuddet blir maksimert ved en null-sats», konkluderes det i rapporten.

Kristenn Einarsson, administrerende direktør i Den norske forleggerforening, er glad for konklusjonen i rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer