<strong>«EKTE» ZOMBIER:</strong> På bildet går en gruppe zombieentusiaster i den årlige zombiemarsjen som gikk av stabelen i Praha 24. mai i år. Nå skal britene snart få sjansen til å prøve seg i en «ekte» zombieapokalypse på BBC. Foto: REUTERS/David W Cerny
«EKTE» ZOMBIER: På bildet går en gruppe zombieentusiaster i den årlige zombiemarsjen som gikk av stabelen i Praha 24. mai i år. Nå skal britene snart få sjansen til å prøve seg i en «ekte» zombieapokalypse på BBC. Foto: REUTERS/David W Cerny Vis mer

Ny realityserie: - Om du bommer på en utfordring, får du armene revet av

Zombier på BBC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): - Det er fint å ha et game show hvor du, om du bommer på en utfordring, får armene revet av og hjernen din blir spist.

Ordene tilhører Andrew Brereton, produsent for den nye BBC Three-serien «I Survived A Zombie Apocalypse», som snakker med kanalens egen nyhetstjeneste om det som tegner til å bli en av de blodigste realityseriene på lenge.

I serien vil åtte deltagere bli fanget i et kjøpesenter omringet av zombier.

Litt som i George A. Romero-klassikeren «Dawn of the Dead» (og forsåvidt Zack Snyder-remaken også), altså.

Må ta kjappe avgjørelser
Intet nytt om zombiene blir like saktegående der som i Romero-filmene og den nyere zombiefavoritten «The Walking Dead», eller om de går for den nyere og mer britiske «28 Days Later»-varianten med lynkjappe udøde.

Uansett, om deltakerne blir bitt vil de formodentlig forlate serien på grusomst mulige vis: Stå stille og kjede seg i timesvis mens sminkører og spesialeffekt-folk gjør den møysommelige jobben sin.

For å unngå bitemerker vil vil tv-serien utfordre deltagerne til å ta kjappe avgjørelser og benytte overlevelsestaktikker beregnet på bymiljøer.

Hvor nifst dette faktisk blir er foreløpig uvisst.

Ifølge underholdningssjef for BBC Three, Ruby Kuraishe, skal tv-serien ha et glimt i øyet, selv om den også vil la deltagerne få kjørt seg skikkelig.

Fra før har BBC Three en annen kritikerrost zombieserie, «In the Flesh», som nylig vant en Bafta-pris for beste miniserie.

Ikke første zombiereality
Dette er ikke første gang en britisk realityproduksjon forsøker å introdusere zombier til virkeligheten.

I 2012 lagde kjendishypnotisør og illusjonist Derren Brown en to episoder lang tv-serie for Channel 4 kalt «Apocalypse».

Der ble en ung (og temmelig sluske-giddalaus) mann ved navn Steven Brosnan lurt til å tro at et meteorittnedslag hadde ført med seg en sykdom som gjorde alle rundt ham til zombier.

Strandet i en øde militærleir måtte han ta vare på en liten jente (egentlig en skuespiller som er eldre enn ham) og beskytte henne mot farene, for på den måten å lære om ansvar og bli motivert til å gjøre noe med livet sitt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer