Ny Rein-cd etter fire år

Fire år etter forrige plate er Trine Rein i studio igjen. På albumet som kommer til høsten får hun hjelp av blant andre 80-tallshelten Rick Astley.

- Akkurat nå er hun i USA og jobber med nye låter, bekrefter Trine Reins manager Stein Johnsen.

- Hun er i San Francisco-området, men har tidligere vært både i Los Angeles, London og Oslo og samarbeidet med låtskrivere og produsenter, sier han.

Rein skriver flere låter selv, men har denne gangen også fått hjelp av den gamle 80-tallsstjerna Rick Astley. Han plaget verdens befolkning med låta «Never Gonna Give You Up» i 1987, og kunne karakteriseres som et ekte produkt av popfabrikken til produsenttrioen Stock, Aitken & Waterman.

- Men det er ingen fare for at det skal prege plata hennes, tror Johnsen.

Store svingninger

Trine Rein kom susende inn på det norske og internasjonale popmarkedet i 1993 med «Finders Keepers». Albumet ble kjøpt av 700000 over hele verden, deriblant 180000 nordmenn. Det er dermed et av tidenes mest solgte norske album her i landet.

Men salgsmessig ble nedturen brå. Oppfølgeren «Beneath My Skin» fra 1996 er solgt i 300000 på verdensbasis, mens «To Find The Truth» fra 1998 har et salgstall på 100000. Men bare 17500 av disse ble solgt i Norge. Japanske fans, som fortsatt er i hopetall, kjøpte 70000 eksemplarer av hennes forrige plate.

EMI igjen?

- Trine går ikke inn for noen større forandringer i lydbildet, selv om det selvfølgelig blir et moderne uttrykk. Men hun vil ikke late som om hun skal konkurrere med Britney Spears og Christina Aguilera. Trine har et publikum som er litt eldre.

Foruten Astley, har hun også mottatt en låt fra Merete La Verdi. Hun har dessuten samarbeidet med engelskmannen Miles Benedict. Også Kurt Gaasø, som var produsent for fjorårets «Big Brother»-hit «Organic», har deltatt i produksjonen.

Trine Rein og plateselskapet EMI skilte lag etter «To Find The Truth», men ifølge Stein Johnsen kan de to finne tilbake igjen til den neste plata.

- Vi har fått sterke signaler fra både EMI i Danmark og i Japan om et samarbeid.

TILBAKE: Trine Rein var enormt populær på første halvdel av 90-tallet. Men siden gikk salget sterkt nedover. Nå forsøker hun seg med sin fjerde soloplate.