Ny rekord: 106 824 kr

Sissel Kyrkjebø og Espen Lind slo alle rekorder på Egertorget i går. Som slumsøster og slumbroder for én dag fikk de inn over 106 000 kroner til Frelsesarmeen.

Den gamle julemusikantrekorden var Sissels egen fra 1997, da sang hun inn 90 234 kroner lille julaften på Torgalmenningen i Bergen. Også Egertorg-rekorden ble utfordret i går: Sist lørdag fikk D.D.E og Vidar Busk inn 34 194 kroner. Sissel Kyrkjebø og Espen Lind klarte 34 149 kroner i løpet av den halvtimes konserten i går. Men Jan Fredrik Karlsen i Sissels management var kjapt på pletten med en hundrings, og dermed ble det ny rekord for Egertorget. I tillegg kom de sytti tusen de fikk inn ved å opptre på kommunikasjonsselskapet Dinamos julebord. Hittil i år har Dagbladets julemusikanter spilt inn 223000 kroner til Frelsesarmeen.

Julemusikantene

Artister: Sissel Kyrkjebø og Espen Lind

Sted: Egertorget

Publikum: Ca. 3000

I den sorte gryte: 34 249 kroner, 20 greske drakmer, 11,50 danske kroner, 125 spanske pesetas, en svensk krone, 23 britiske pence, fem tyske pfennig og fem cent fra Barbados. På Dinamos julebord samlet Frelsesarmeen inn 12575 kroner. Dinamo gir 30 000 kroner og DFDS Seaways gir 30 000 kroner.

SUM: 106 824 kroner

Overrumplet

Sissel Kyrkjebø og Espen Lind viet hele gårsdagen til Frelsesarmeen.

Dagen startet med et overraskende besøk på julebordet til Dinamo på danskebåten, som for anledningen lå til kai på Vippetangen.

Mens Sissel og Espen sang, samlet armeens soldater inn penger fra gjestene.

God kjemi

Deretter bar det til Egertorget.

- Frelsesarmeen gjør et uvurderlig stykke arbeid, det vi gjør er bare en bitte liten ting i forhold, sa Espen.

- Og så er det veldig gøy å opptre sammen med Espen. Vi er en slags pakkeløsning, vi, lo Sissel. Kjemien mellom de to artistene er upåklagelig, og sammen har de øvd inn flere julesanger for anledningen, blant annet John Lennons «Happy X-Mas, War Is Over».

Urframføring

Espen Lind skrev låta «Where the Lost Ones Go» til Sissels nye plate, og i går ble duetten framført live for første gang. Til artistenes smule nervøsitet:

- Vi satser på at ingen kjenner sangen så godt at de merker det hvis vi glemmer teksten underveis, gliste Espen.

GEMYTTELIG: Stemningen var god på settet under gårsdagens rekordkonsert til inntekt for Frelsesarméen.