Ny Robin Hood treffer blink

Kan en moderne Robin Hood skyte med pil og bue? Jo visst, svarer Mikkel Gaup - spenner bua og skyter pila sikkert inn i et eiketre.

- Men jeg skal innrømme at det er første gang jeg har gjort det under forberedelsene til Robin Hood-forestillingen, sier Mikkel Gaup, hovedrolleinnehaver og kjempehelt i Riksteatrets store vårsatsing om mannen fra Sherwoodskogen.

- Ja, Robin er edel - og det forblir han under vår familieforestilling. Han er rettferdig og fin, og så prøver han å være litt gentleman...

- Og det er neimen ikke så lett, skyter den andre hovedrolleinnehaveren, Henriette Steenstrup, inn. Sist kjent fra Kykelikokos i barne-TV - nå aktuell som jomfru Marion i historien om Robin Hood.

De siste månedene har de finlest det de har kommet over av materiale om legenden Robin Hood. Nå legger de og de øvrige 32 i ensemblet siste finpuss på stykket, som snart legger ut på norgesturné. Og som selvsagt har med de elementene enhver oppsetning om Robin Hood har: Alt fra dramatiske sverdkamper til romantiske kyss. Sistnevnte scene vakte for øvrig klare reaksjoner fra de yngste, som i går var på prøveforestilling:

- Æsj, lød meldingen fra salen under Gaup og Steenstrups hete omfavnelser.

Teatret har premiere på Robin Hood 11. mars i Mosjøen, før Riksteatret trosser vær og vind og besøker 24 byer og tettsteder fra Honningsvåg i nord til Askim i sør. Fra og med slutten av august vil 38 nye steder bli besøkt.

TREFFER BLINK: Selv en moderne Robin Hood kan skyte blink.