Ny roman fra J.K. Rowling kommer på norsk

Skal gis ut på Harry Potter-forlaget.

NY ROMAN: J. K. Rowlings første roman på voksne skal oversettes til norsk. Foto: SCANPIX / AP /Bill Haber
NY ROMAN: J. K. Rowlings første roman på voksne skal oversettes til norsk. Foto: SCANPIX / AP /Bill HaberVis mer

(Dagbladet): 27. september i år kommer Harry Potter-forfatter J.K. Rowlings første roman for voksne ut på engelsk. Boka får tittelen «The Casual Vacancy».

Nå har Cappelen Damm kjøpt rettighetene til å gi ut boka på norsk.

Det skriver forlaget i en pressemelding.

Annerledes enn Potter
Samme forlag har også gitt ut alle Rowlings tidligere bøker på norsk, og forfatteren sier i en uttalelse, gjengitt i pressemeldingen:

- Selv om denne boka var like morsom å skrive, vil den være veldig annerledes enn Harry Potter-serien, som Cappelen Damm gjorde en strålende jobb med å utgi i Norge. Deres planer for hvordan de vil jobbe med den nye retningen i min litterære løpebane har imponert meg, og det er med stor glede jeg gir dem ansvaret for den norske utgivelsen av min nye roman, «The Casual Vacancy».

I hjemlandet har Rowling skiftet forlag fra Bloomsbury til Little, Brown når hun nå utgir sin første voksenbok. 

- Selv om jeg har kost meg like mye med å skrive den, vil min neste bok bli ganske annerledes enn Harry Potter-serien, sa forfatteren i en pressemelding i februar.

Ukjent dato
Little, Brown har tidligere røpet at historien skal finne sted i en liten britisk by med navnet Pagford, en by som visstnok ikke er så idyllisk som den ser ut til på overflaten. Mye av handlingen ser ut til å skulle kretse rundt det plutselige dødsfallet til noen og førti år gamle Barry Fairweather, og den påfølgende kampen om hans plass i byrådet.

Det er ennå ikke bestemt når boka skal komme ut i Norge.