Ny roman fra Lønn

I september kommer den prisbelønte forfatteren Øystein Lønns nye roman «Ifølge Sofia».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Andre aktuelle forfattere på årets høstliste fra Gyldendal er Tor Åge Bringsværd, Hans Herbjørnsrud og Nikolaj Frobenius.

Thorvald Stoltenberg har skrevet sine memoarer, og den åpenhjertige boka «Det handler om mennesker» kommer i oktober.

Øystein Lønns «Ifølge Sofia» handler om tre menn, joggeren og journalisten Bird, jazzpianisten Leon og sjefredaktør Simen, som alle har et forhold til den noe mystiske Sofia. Inspirert av jazzens stilart er boka lekende, improvisatorisk og underfundig, med mørke og såre undertoner.

Science fiction

I august kommer Tor Åge Bringsværds nye roman «Pudder? Pudder! Eller: Sleeping Beauty in the Valley of the Wild, Wild Pigs». Bringsværd har her vendt tilbake til sciencefiction-sjangeren. Handlingen er lagt til Oslo 250 år fram i tid og ifølge handlingsrisseren P er menneskene egentlig en flokk griser som har rømt fra en binge på klode BX 314, men som nå har havnet her på jorda.

«Vi vet så mye» er tittelen på Hans Herbjørnsruds novellesamling, som utkommer i september. Kreativitet og skapelse er temaer, og forlaget omtaler novellesamlingen slik: «Herbjørnsruds innsikt i menneske- og kunstnersinnets irrganger kan kanskje sammenfattes i følgende sitat fra boken: {lsquo}Vi vet så mye. Vi forstår så lite.'»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer