Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny Roskilde-granskning

Foreningen for arrangører av musikkfestivaler i Europa, Youropes, har vært samlet i Milano for å diskutere sikkerhet. Leiv Skov, ansvarlig for Roskildefestivalen, der ni ungdommer ble trampet i hjel en sein sommerkveld under en konsert med Pearl Jam, deltok også på møtet.

  • - Vi har pratet sikkerhet generelt, ikke diskutert Roskilde, sier han ifølge pressebyrået TT.

Han sier at medlemmene har blitt enige om å ikke si noe om hva møtet kom fram til før foreningen sender ut en offisiell pressemelding. I slutten av denne uka er det imidlertid forventet at foreningen vil presentere hvordan sikkerheten skal kunne forbedres.

  • Samtidig som arrangørene satt samlet i Milano, har politimesteren i Roskilde, Uffe Kornerup, bestemt seg for å etterforske tragedien på nytt. Kornerup innser, etter massivt press fra medier og opinion, at det ikke holder å konkludere med at det er vanskelig å finne ut hva som skjedde foran Den orange scene i de avgjørende minuttene 30. juni.

Det skrev Roskildes visepolitimester Bendt Rungström i en rapport som han nylig sendte til justisminister Frank Jensen om Roskilde-tragedien.

  • Det er en provokasjon for pårørende, alle Roskilde-venner og ethvert menneske som går på konsert å høre en politirapport konkludere slik. Ikke minst siden flere scenevakter, som sto midt oppi dramaet, hevder at det tok for lang tid før musikken stoppet. Ett kvarter gikk det fra vaktene slo alarm til musikken ble stoppet, mener vaktene.

- Det er for mange opplysninger som ikke stemmer overens med hverandre, og nå må denne saken gås gjennom på nytt.

- Vi skal til bunns, sier politimester Kornerup til Politiken, og understreker at han akter å vende hver stein for å kunne gi et bilde av hva som faktisk skjedde.

  • Det er betryggende å høre. Det triste er at det ikke er sagt klart nok fra første stund.

Det første festivalarrangører kan legge seg på minnet er at det ikke er klokt å si at «livet er større enn døden» bare timer etter sjokket, og avvise alt ansvar. Det å følge opp med å kjefte på sjokkerte musikere som ikke vil gå på scenen etter at ni mennesker er brutalt trampet i hjel, er heller ikke lurt. Det innbyr til alt annet enn tillit.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media