Ny runde for Tussler

Etter suksess på Øyafestivalen i fjor er det ti år gamle plateprosjektet The International Tussler Society klar med nytt album.

- Vi har laget et kanonbra album. Her finnes det et hav av referanser og sjangere, stakkars den musikkanmelderen som skal båssette dette, sier en oppspilt gitarist i The International Tussler Society, Hans Magnus «Snah» Ryan.

Ny plate

Sammen med sine to kompanjonger i Motorpsycho, samt en utvidet besetning på fire musikere, er han 6. september klar med det andre albumet med det legendariske countryprosjektet, som går under navnet The International Tussler Society. Forrige album kom ut i et lite opplag i 1994 og forsvant raskt. Først i fjor ble plata trykt opp i et nytt opplag, noe som har gitt mersmak for bandet.

-  Det var et kjempekick å stå på scenen under fjorårets Øyafestival sammen med den gamle Tussler-gjengen. Vi hadde fortsatt så mye å gi, derfor bestemte vi oss for å lage et nytt album, forteller Snah.

Øverst i Tydalen, i en 150 år gammel skolestue som det visstnok spøker i, satte de opp et innspillingsstudio i februar. I løpet av en intens periode på ti dager ble det nye albumet spilt inn i den midlertidige avdelingen av Brygga Studio, med Lars Lien, som også er vokalisten, bak spakene.

-  Det var totalt snøkav da vi var i studio. Stemningen ga oss følelsen av å være på ei øde øy. Vi har brukt liveformatet i så stor grad som mulig, og jeg tror det har gjort sitt til at plata har fått et veldig personlig preg, sier han videre.

Er bare musikere

Softrockdebatten som har versert i media i det siste, er ikke noe medlemmene av The International Tussler Society bruker tida si på. Snah mener at bandet først og fremst består av musikere som er opptatt av musikk, og overlater båssetting og trendanalysering til andre.

-  Jeg har skjønt at det er viktig for mange å navigere i forhold til trender, men etter min mening bør ikke låtskrivere og musikere befatte seg så mye med sånt.

Allsidige

Alle medlemmene i The International Tussler Society trakterer de fleste instrumenter, og går inn og ut av forskjellige prosjekter hele tida. Det tok litt tid å få oversikt over alle bandprosjektene, men nå syns Snah det funker bra.

-  Det er ikke så vanskelig så lenge alt kommer fra den samme kilden, og så lenge vi har mer å gi, er det bare befriende å drive med forskjellige prosjekter. Nå skal vi turnere med Tussler, og til vinteren skal vi i bunkersen med Motorpsycho igjen for å spille inn nytt materiale, avslutter han.

ER FORNØYD: - Så lenge jeg får drive med musikk, og kemneren ikke kommer på døra, er jeg fornøyd, forteller Snah.