Ny runde med gjengen

Duplex var først en kalkulator Kristopher Schau drømte om på gymnaset, så ble det plateselskap, og nå går turnéen mot slutten for Duplex-banda. Bak det hele; gjengen fra gamle Gartnerlosjen.

Egil Hegerberg, alias Bare Egil, er sitt sedvanlige jeg. I alle fall slik vi kjenner ham fra hans musikalske spillopper; tøysete og skjeggete.

Tøft på turné

- Det har ikke skjedd en dritt. Jeg håper det skal skje noe på Rockefeller, svarer han når vi spør om spennende turnéhistorier.

- Det skal kanskje litt til for at noe blir spektakulært?

- Ja, vi plages jo av blaserthet. Personlig må jeg nok gå litt i meg selv etter Rockefeller, ja.

Helt siden januar har han vært til og fra på turné med Klubb Duplex, en konsertserie med band fra stallen til plateselskapet Duplex Records. Ætlingene til Gartnerlosjen er en gjeng med mange navn, Bare Egil Band, Thulsa Doom, Black Debbath og The Cumshots er blant de mest rennomerte.

Turnélivet beskriver Egil som å sitte i en buss og se på video, og å drikke litt øl. Men han innrømmer at det kan være tøft noen ganger.

- Det hender jo at vi er oppe til halv to om natta. Det er klart at når det blir både to og tre øl, så mister man dømmekraften. Da kommer man seg sent i seng.

- Er de andre banda like ille?

Nei, bare Egil. To-tre stykker i Cumshots drikker litt, sier han og smiler lurt.

Klimaks i hovedstaden

Bandbesetningen har variert i løpet av turnéen. Det er foreløpig ikke planlagt en Duplex-festival slik det har vært arrangert tidligere år. Dermed blir turnéavslutningen kanskje siste sjanse på en stund for hovedstadspublikummet å få servert flere Duplex-band på ett brett.

- Jeg oppfordrer alle pollen-allergikere til å møte opp i dette fine været. Det er bra å gå inn i et lukket rom uten vinduer. Utepils er oppskrytt, sier Egil som selv muligen dukker opp på scenen med pusteproblemer, dårlig stemme og rennende øyne.

Fire band står på plakaten. Aslagitar varmer opp. De er forsterket med Winthers Orkester, som igjen er forsterket med strykere. The Cumshots, anført av Kristopher Schau spiller hyperaggresiv metal. De har nettopp vært i Bilbao og kvalifisert seg til VM i rock. Så kommer Bare Egil Band med smakebiter fra den kommende plata «Vrøvl og Fanteri i Bare Egil By». Til sist spiller Black Debbath for de som drømmer om en karriere innen turistnæringen.

- Det er mange band, det blir vel atter en seinkveld da?

- Ja, folk kan ikke regne med å komme i seng før nærmere ett. Det spørs hvor de bor...

Band på samlebånd

Gjengen som startet med Gartnerlosjen på 90-tallet produserer nye band på samlebånd. Foruten de som allerede er nevnt er både Datsun, D.D.R., Hurra Torpedo, LYD, Reidar Roses Orkester og Sinsen varianter av den samme gjengen.

- Hvorfor så mange band?

- Vi har idéer til mange konsepter, så vi lager band som rendyrker én stil. Det føles ikke naturlig å samle alt i ett band.

- Hvordan ville i tilfelle det ene bandet hørt ut?

- Som et vanlig rockeband. Rolling Stones, kanskje... med en eller to pils innabords.

Banda det er snakk om er kjent for mange sprell. Black Debbath har blant annet tatt seg betalt i utfylte lottokuponger, og prøvd å bruke døvetolk under en konsert. Det blir ingen slike stunt denne gangen.

- Dødsstøtet for lotto-tanken var da vi fikk igjen mindre penger enn det var tippa for. Tanken var jo å få mer. Det vil vi ta opp med Norsk Tipping, jeg har en mistanke om at de sitter igjen med en gevinst der oppe på Hamar. Døvetolken var også en skuffelse. Tanken var å hjelpe de som har blitt litt tunghørte av å høre på musikken for høyt. Vi ble stoppa av døveforbundet fordi de mente det var harselering. Det syntes vi var døvt.

Og hvis noen lurer på hvor Spellemannstatuetten Kristoffer Schau ga til Black Debbath er blitt av, så kan vi avsløre det her. Den er smeltet om til en pistol. I forbindelse med konserten deler vi ut billetter og eksemplarer av Black Debbaths album «Welcome To Norway». Duplex-konkurransen er nå over. Vinnere av konsertbilletter og CD ble Kjetil Gjelsten og Karianne Hammerstrøm.

Aslagitar med Winthers Orkester, The Cumshots, Bare Egil Band og Black Debbath spiller under vignetten Klubb Duplex på Rockefeller lørdag 11. mai.

Les mer om banda på hjemmesidene til Duplex Records.

KNABBET PRISEN:</B> For to år siden var Kristopher Schau utdeler under Spellemansprisen. På direkten ignorerte han det som sto på lappen og ga likegodt prisen til kompisene i Black Debbath. Her er Egil Hegerberg med prisen.
TURISTVEILEDERE:</B> Black Debbath presenterer tung tung turistinformasjon på Rockefeller på lørdag. Her svinger Egil Hegerberg lansen.