Ny satire fra Christopher Nielsen

Skaperen av «Verdiløse menn» lager «Hustyrannen».

SUKSESS: «Verdiløse menn» vant Ibsenprisen tidligere i høst og gikk for fulle hus i fjor og i vår. F.v: manusforfatter Christopher Nilsen og regissør Anders T. Andersen. Deretter skuespillerne Jan Sælid, Marte Engebrigtsen, Kim Sørensen og Gard B.Eidsvold. Foran: Finn Schau. Foto: Lars Eivind Bones
SUKSESS: «Verdiløse menn» vant Ibsenprisen tidligere i høst og gikk for fulle hus i fjor og i vår. F.v: manusforfatter Christopher Nilsen og regissør Anders T. Andersen. Deretter skuespillerne Jan Sælid, Marte Engebrigtsen, Kim Sørensen og Gard B.Eidsvold. Foran: Finn Schau. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Christopher Nielsen traff blink på første forsøk med «Verdiløse menn».

Teaterstykket, som er basert på broren Joachim «Jokke» Nielsens musikk, er en av de aller største teatersuksessene her til lands de seineste åra.

Oppsetningen har åpenbart gitt mersmak. Etter det Dagbladet erfarer er nemlig Nielsen nå aktuell med et nytt stykke på Nationaltheateret. «Hustyrannen» er navnet på den kritikerroste tegneserie- og filmskaperens nye forestilling.

Stykket skal denne gang ikke være basert på lillebrorens musikk. Som en satirisk komedie, skal det likevel være i samme ånd.

Nielsen mottok tidligere i høst Ibsenprisen for «Verdiløse menn». Med prispengene på 150 000 kroner avslørte han at han at han hadde konkrete planer om å skrive mer dramatikk.

- Vi får se hva det blir til. Det som er klart er at jeg ikke kommer til å labbe i andres fotspor, sa han til Aftenposten.

Overraskende suksess

«Verdiløse menn» gikk i sin tid fra å være et stykke teaterledelsen ikke hadde videre tro på til å bli en publikumsfavoritt.

Etter at de opprinnelige forestillingene på Torshovteatret trakk fulle hus, ble stykket hentet inn til selveste Hovedscenen på Nationalteatret, der publikum fortsatte å strømme til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer