Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny satire fra Christopher Nielsen

Skaperen av «Verdiløse menn» lager «Hustyrannen».

SUKSESS: «Verdiløse menn» vant Ibsenprisen tidligere i høst og gikk for fulle hus i fjor og i vår. F.v: manusforfatter Christopher Nilsen og regissør Anders T. Andersen. Deretter skuespillerne Jan Sælid, Marte Engebrigtsen, Kim Sørensen og Gard B.Eidsvold. Foran: Finn Schau. Foto: Lars Eivind Bones
SUKSESS: «Verdiløse menn» vant Ibsenprisen tidligere i høst og gikk for fulle hus i fjor og i vår. F.v: manusforfatter Christopher Nilsen og regissør Anders T. Andersen. Deretter skuespillerne Jan Sælid, Marte Engebrigtsen, Kim Sørensen og Gard B.Eidsvold. Foran: Finn Schau. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

||| Christopher Nielsen traff blink på første forsøk med «Verdiløse menn».

Teaterstykket, som er basert på broren Joachim «Jokke» Nielsens musikk, er en av de aller største teatersuksessene her til lands de seineste åra.

Oppsetningen har åpenbart gitt mersmak. Etter det Dagbladet erfarer er nemlig Nielsen nå aktuell med et nytt stykke på Nationaltheateret.

«Hustyrannen» er navnet på den kritikerroste tegneserie- og filmskaperens nye forestilling.

Stykket skal denne gang ikke være basert på lillebrorens musikk. Som en satirisk komedie, skal det likevel være i samme ånd.

Nielsen mottok tidligere i høst Ibsenprisen for «Verdiløse menn». Med prispengene på 150 000 kroner avslørte han at han at han hadde konkrete planer om å skrive mer dramatikk.

- Vi får se hva det blir til. Det som er klart er at jeg ikke kommer til å labbe i andres fotspor, sa han til Aftenposten.

Overraskende suksess

«Verdiløse menn» gikk i sin tid fra å være et stykke teaterledelsen ikke hadde videre tro på til å bli en publikumsfavoritt.

Etter at de opprinnelige forestillingene på Torshovteatret trakk fulle hus, ble stykket hentet inn til selveste Hovedscenen på Nationalteatret, der publikum fortsatte å strømme til.

Det ble lagt ut ekstraforestillinger i flere omganger, både i 2008 og 2009. Stykket ble også sendt på turné til andre byer.

- Jeg trodde nok at fans av Jokkes musikk ville se forestillingen, men publikumsbredden og de gode anmeldelsene var overraskende, sa Nielsen til Aftenposten i høst.

Som «Verdiløse menn» blir også «Hustyrannen» satt opp på en av Nationaltheatrets mindre scener. Prøvene skal alt være i gang. Etter det Dagbladet erfarer skal stykket skal gå på Amfiscenen med premiere i midten av januar.

Presenteres torsdag

Christopher Nielsen ønsker foreløpig ikke å uttale seg til Dagbladet om stykket, men henviser til Nationaltheatrets markedsavdeling. 

Heller ikke Nationaltheatret ønsker foreløpig å uttale seg om «Hustyrannen». Etter det Dagbladet kjenner til vil imidlertid stykket bli presentert under teatrets vårlansering torsdag.

PREMIEREKLAR: Christopher Nielsens nye stykke, «Hustyrannen», vil etter det Dagbladet erfarer få premiere i januar.  Foto: Lars Eivind Bones
PREMIEREKLAR: Christopher Nielsens nye stykke, «Hustyrannen», vil etter det Dagbladet erfarer få premiere i januar. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media