Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny scene til barna

Black Box Teater i Oslo har fått en egen barnescene: LilleBox. Her presenteres scenekunst fra samtida for barn. Og de tåler mer enn Disney.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tida er det Totalteatret og Figurteatret fra Nordland som holder til på Aker Brygge med Iben Sandemoses stykke «Englepels». Det er historien om katta Jambo, som er frekk nok til å dø helt uten varsel. Men det går bra til slutt, når vi får vite at Jambo flyr rundt i himmelen og spiser makrellskyer.

Mer enn Disney

- Død og sorg er tradisjonelt uvanlige teamer for unger. Men vi undervurderer dem ved å tro at de bare tåler Disney og morsomme ting, sier Shanti Brahmachari som er prosjektleder for LilleBox.

- Målsettinga vår er å skape et alternativt kulturtilbud for barn. Vi vil presentere både norske og utenlandske oppsetninger, som alle er nyskapende på sin måte. Det er viktig at vi stimulerer en ny generasjon kritisk teaterpublikum, mener hun.

Musepudding

Stemningen inne på LilleBox levner ingen tvil om at Brahmachari er på rett spor. Ungene lever seg fullstendig inn i handlinga på scenen, der Jambo blir begravet på kirkegården sammen med musepuddingen sin, og fuglene er kjempestore fordi de spiser rosinbollene som en dame legger på gravene til sine venner. Og når det viser seg at det i grunnen ikke er så forferdelig å være død, er det en munter forsamlig som velter ut i vårsola på Aker Brygge.

- Vi tenker så altfor snevert og tradisjonelt når det gjelder unger. Men vi må tilby dem kvalitet og ta dem på alvor, og det er ofte der problemet ligger, mener Brahmachari.