Ny seerrekord og kritikerjubel for «Sherlock»-premieren

Kommer på NRK fredag.

(Filtermagasin.no): BBC-serien «Sherlock», med Benedict Cumberbatch i hovedrollen som en moderne utgave av Arthur Conan Doyles mesterdetektiv, har fått en massiv fanskare etter to sesonger.

Også i Norge, der NRK har bestemt seg for å vise serien tett opp mot den britiske premieren.

I går hadde første episode av sesong tre, titulert «The Empty Hearse», premiere på BBC (på NRK vises den i morgen), og det ble en svær suksess for den britiske statskanalen.

Triumferende retur På det meste var 9,7 millioner seere innom BBC One, og det er en brukbar vekst fra sesong to som ble sett av snaut åtte millioner i snitt.

Når man så legger til at serien gjennomgående har vært ekstremt godt sett via BBCs iPlayer, er det ikke så rart at det allerede er bestilt en fjerdesesong.

Britiske tv-kritikere er for øvrig jevnt over svært entusiastiske over det de fikk se i sesongpremieren. Her får vi muligens vite hva som egentlig skjedde med Sherlock da han forfalsket sitt eget selvmord i «The Reichenbach Fall» (les mer om episoden her):

- En triumferende retur for en av de mest karismatiske og morsomste karakterene på britisk tv, skriver The Telegraph.

- Den gjennomgående svært tilfredsstillende episoden beviser at serieskaper Mark Gatiss kjenner fansen bedre enn vi kjenner oss selv, skriver Independent.

Lange episoder Sesong tre består av tre episoder, «The Empty Hearse», «The Sign of Three» og den Steven Moffat-skrevne finalen «His Last Vow».

Til gjengjeld er jo «episodene» svært lange — gårsdagens avsnitt varer for eksempel i en time og 25 minutter.

På NRK vil serien vises fredag kveld, med et avbrudd midt i for å gjøre plass til Kveldsnytt.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.