Tom Hagen:

Ny serie: - Enorm belastning

- Det er vanskelig for ham, sier forsvarer Svein Holden.

REAGERER: Tom Hagen setter ikke pris på at Netflix lager serie om Anne-Elisabeth Hagens forsvinning Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB
REAGERER: Tom Hagen setter ikke pris på at Netflix lager serie om Anne-Elisabeth Hagens forsvinning Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Netflix lager serie basert på forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen. Det er hennes ektemann Tom Hagen (71), som er siktet i saken, skeptisk til, ifølge forsvarer Svein Holden.

- Det er vanskelig for ham å se at den alvorlige hendelsen som har inntruffet gjøres om til underholdning - for ham er dette dypt, dypt alvor, sier Holden i intervju med NRK P2, som først omtalte saken.

Til Dagbladet utdyper Holden sin bekymring på vegne av klienten Hagen, som hele tiden har benektet straffskyld:

- For min klient innebærer prosjektet en enorm tilleggsbelastning. Selv frykter jeg at serien vil kunne ha negative konsekvenser for den pågående etterforskningen av saken.

Fiksjon

Serien, som ifølge Netflix er en fiksjonsserie, skal ikke først og fremst omhandle Hagen, men heller dem som har vært involvert i arbeidet med den uoppklarte saken. På e-post til Dagbladet opplyser en representant for Netflix at serien skal omhandle etterforskerne, journalistene og advokatene.

- Akkurat som alle andre ble vi også hekta på denne saken, men etterhvert begynte vi å bevege vekk fra spørsmålet om skyld. Vi begynte å lure på hvordan den ustanselige søken etter sannheten påvirker oss, ikke bare som individer men som samfunn. Klarer vi å leve uten å vite? Tvinger vi frem spekulasjoner og går dermed glipp av sannheten?, sier serieskaperne Nikolaj Frobenius og Stephen Uhlander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer