Anmeldelse: «Nightflyers»

Ny serie fra «Game of Thrones»-skaperen: Hit drar science fiction-ideer for å dø

George R. R. Martins «Nightflyers» er et scifi-gufs fra videokjelleren.

SJANGERFLOSKLER: George R. R. Martins «Nightflyers» bekrefter alle fordommer man har om science fiction. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2019 kan man tilsynelatende gjøre tv-serier så omfangsrike man bare orker, samme hvilket litterært forelegg som ligger bak. Det betyr ikke at man bør.

En gang, for lenge siden, var George R. R. Martin, forfatteren av de skriftlige leca-blokkene som har blitt til «Game of Thrones», i stand til å fatte seg i korthet. I 1980 skrev han science fiction-kortromanen «Nightflyers», en moderat suksess som senere ble utbrodert til en litt lengre kortroman, og så filmatisert i 1987. Og nå er altså dette på alle måter tynne utgangspunktet blitt flatkjevlet videre til å dekke ti tv-episoder, fordi vi lever i strømmingens og bingingens tidsalder, og «begrensning» er blitt et fremmedord.

Kanskje håpet noen at dette skulle gjøre for fjernsyns-scifi hva «Game of Thrones» har gjort for fantasy: åpne den opp for et stort, voksent publikum, få oss til å ta de fjerne premissene på alvor, og fjerne det knisbare nerdestigmaet disse sjangrene tradisjonelt har hatt. Med «Nightflyers» er nok heller det motsatte tilfelle: De to første episodene som var tilgjengelig for visning bekrefter absolutt alle fordommer om science fiction.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer