Ny sesong av «Brille» på NRK

Til høsten blir det mer faktahumor fra Harald Eia og Bård Tufte Johansen.

MER «BRILLE»:  NRK har bestemt seg for å sende nok en sesong av Bård Tufte Johansens og Harald Eias humorprogram «Brille» til høsten. - Vi er veldig glade for det, sier Eia til Dagbladet.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MER «BRILLE»: NRK har bestemt seg for å sende nok en sesong av Bård Tufte Johansens og Harald Eias humorprogram «Brille» til høsten. - Vi er veldig glade for det, sier Eia til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Vi har planlagt en ny sesong av «Brille». Vi føler at dette programmet har vært en fin tilvekst til NRK1 og er veldig fornøyde med serien. Mottakelsen har også vært god fra publikum, sier eksternsjef i NRK, Petter Wallace til Dagbladet.

Den 16. januar i år hadde Harald Eia og Bård Tufte Johansens nye humorprogram «Brille» premiere. Med over 800 000 seere på premieren, fikk programmet en pangstart.

- Vi hadde opsjon på en sesong til, og for å  holde kontinuiteten oppe, sender vi den allerede til høsten, sier Wallace.

Små forandringer Programmet har hatt 670 000 seere i gjennomsnitt. Også i framtida skal Eia være programleder, mens Tufte Johansen fortsetter som fast del av komikerpanelet.

Programmet fleiper med fakta, og fikk navn etter Eias noe pertentlige side - han fortalte i vinter at han mister evnen til å le når noen sier en faktafeil, og kalles «Herr Brille» av venner.

- Vi har forandret litt underveis, som at vi har fjernet minuspoengene og at jeg er blitt mindre streng. Når vi føler at vi vet litt mer hva vi driver med, kan vi eksperimentere mer, sier Eia, som ennå ikke har bestemt hvilke endringer som blir gjort til sesong to.

- Det er viktig å finne balansen som gjør at man lærer noe samtidig som komikerne har nok å tulle med. Komikerne i panelet er veldig viktige, og de representerer en annen stemme og perspektiv enn meg og Bård, som er veldig like. Komikere fra andre steder i landet er fint, og i neste sesong er det viktigere at det er morsomme enn kjente, sier Eia.

Til utlandet? Han forteller at de ble overrasket over den gode mottakelsen, og at de hadde vært fornøyde med et seertall på 500 000.

Duoens forrig prosjekt «Storbynatt» måtte tåle krass kritikk, og ble tatt av skjermen etter en sesong.

- Dette er ingen revansje. I sosiale medier ble det skrevet mye, men vi tok det ikke så høytidelig. Man må ha is i magen, men det er ekstragøy nå, innrømmer Eia.

GODE SEERTALL:  «Brille» har hatt 670 000 seere i gjennomsnitt, noe som både overrasker og gleder Harald Eia og Bård Tufte Johansen. Foto: Anders Grønneberg
GODE SEERTALL: «Brille» har hatt 670 000 seere i gjennomsnitt, noe som både overrasker og gleder Harald Eia og Bård Tufte Johansen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

«Brille» produseres av Eias og Tufte Johansens eget selskap Funkenhauser for NRK. I forrige uke ble programmet lansert på det utenlandske markedet. Foreløpig er det ikke inngått noen avtaler for programmet på kanaler utenfor landets grenser.

- Høyt og ungt Det er ikke avklart hvilken ukedag programmet skal sendes på til høsten, men det vil fortsatt sendes en gang i uka.

Seertallet for «Brille»s første sesong har vært høyere enn NRK hadde forventet.

- Det er høyt og ungt. Normalt de to siste åra har seertallet vært på 450 000 seere på samme tidspunkt, nå er det mer enn 200 000 flere. Seerne er også betydelig yngre. Det er morsomt å se at en kanal som NRK1 kan fenge yngre seere, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen.

Dagbladets anmelder ga progammet terningkast fire. Les anmeldelsen her.

BLE TATT AV:  Humorduoens program «Storbynatt» ble tatt av lufta etter en sesong. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
BLE TATT AV: Humorduoens program «Storbynatt» ble tatt av lufta etter en sesong. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer