Fryktet seriekrigen

Ny sesong med «Aber Bergen»: - Frykten for å dø er det som skal skape action

Serien skal filmes på nyåret.

NY SESONG: Ellen Dorrit Petersen og Odd-Magnus Williamson har hovedrollene som Elea Bergen Wessel og Erik Aber i TV3-serien Aber Bergen» Foto: Rune Bendiksen / TV3 / NTB scanpix
NY SESONG: Ellen Dorrit Petersen og Odd-Magnus Williamson har hovedrollene som Elea Bergen Wessel og Erik Aber i TV3-serien Aber Bergen» Foto: Rune Bendiksen / TV3 / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): - Det er et ord som vår generasjon bruker altfor lite. Gildt. Det synes jeg passer bra her og det skal bare brukes når det handler om nye sesonger, forteller Odd-Magnus Williamson om det endelig å kunne bekrefte en ny sesong til advokatdramaet «Aber Bergen».

Onsdag satt Williamson sammen med Line Verndal, regissør Ole Endresen og programdirektør i MTG TV, Andreas Bakke Hjertø, i MTGs kontorer for å høre at det faktisk blir en ny sesong.

- Vi har akkurat fått nyheten, så det er mye glede i rommet akkurat nå, men så er det også gøy at det er blitt så mange fans, og at det er så mange som etterlyser sesong to, sier Williamson.

Frykten for å dø

- Frykten for å dø er det som skal skape action og drama i den neste sesongen, sier han.

Williamson har selv vært med og skrevet deler av første sesong. Han håper han får sjansen til å skrive litt under neste sesong, men mener det er såpass flinke folk bak skjermen at de får det til på egenhånd.

- Det er en voldsom produksjon hvor alle er med å forme serien, karakterene og alt, så sånn sett er alle med på å skrive, sier Williamson.

Han og Verndal er nervøse for karakterenes framtid.

- Jeg håper jo at jeg ikke dør, da, sier Verndal, som synes det er stas at serien er blitt fornyet.

Ifølge gjengen henter serien inspirasjon fra «The Wire», i den forstand at hver sesong skal følge forskjellige offentlige instanser og deres mørke sider.

- Vi beveger oss nærmere havnområdet denne gangen, hvor det er fryktelig mørkt, mer kan jeg ikke si, sier regissisør Ola Endresen, som også bekrefter at vi skal bli bedre kjent med Verndals karakter og hennes «kompliserte mørke» i denne sesongen.

Dramakrig

Tidligere i år oppsto det en dramakrig da andre sesong av «Frikjent» ble satt opp på samme sendetid som «Aber Bergen».

Programdirektør i TV3, Andreas Bakka Hjertø, uttrykte stor frustrasjon over sendevalget til TV 3-serien overfor Dagbladet tidligere i år.

- Sånn det er nå, er «Aber Bergen» truet. Når vi får en av Norges største dramasatsinger med TV2's fulle kraft bak, så blir vi redde for seriens framtid, sier han.

Nå blir det altså mer av TV3-serien, noe kanalen selv er godt fornøyd med i en pressemelding som kom ut tidligere idag.

- Vi er utrolig glade og stolte over å kunne sette i gang med sesong 2 av «Aber Bergen». Dramaserier er en viktig satsing for oss i TV3. Denne serien er blitt etterspurt av våre seere, og er en stor suksess for oss både lineært og digitalt. Skuespillerne og folka bak kameraene har store tanker om neste sesong, og vi ser fram til å presentere den nye sesongen til våre seere, sier Andreas Bakka Hjertø i pressemeldingen.