Ny sexkomedie topper i USA

Se traileren her.

(Dagbladet.no): De har hatt gigantsuksess i USA i hele sommer med norgesaktuelle «Knocked Up». Nå har flere av nøkkelpersonene fra filmen gått sammen om «Superbad» - en ny komedie med uvanlig rått språk og eksplisitte sexscener.

Og de amerikanske kinogjengerne ser også ut til å elske denne. «Superbad» spilte inn drøyt 190 millioner kroner i åpningshelgen i USA, og kritikerne er generelt svært positive - som de også var til «Knocked Up» (norske kritikere har imidlertid vært noe mer reserverte til sistnevnte, les for eksempel Dagbladets anmeldelse her).

«Superbad» er enda et eksempel på at en ny generasjon komikere for alvor er i ferd med å gjøre seg bemerket i Hollywood.

Filmen er skrevet av Seth Rogen (som også spilte hovedpersonen i «Knocked Up»), og det spås også gjennombrudd for hans «Knocked Up»-kollega Jonah Hill og Michael Cera («Arrested Development»).

De samme skuespillerne har i det hele tatt en tendens til å dukke opp i mange komedier de kommende månedene.

Personen som trekker i trådene i den nye komigjengen - kalt «back pack» i New York Times - heter Judd Apatow. Han produserer «Superbad», regisserte «Knocked Up» og har et utall nye filmer på gang. Apatow har vært lojal til skuespillerne han først brukte i genierklærte, og kansellerte, tv-serier som «Undeclared» og «Freaks and Geeks».

Tidligere har Apatow løftet fram komikere som Steve Carell og Ben Stiller.

- Jeg mener genuint morsomme filmer alltid har en mulighet til å gjøre det bra, fordi så få filmer er morsomme. Jeg håpet at vi ville gjøre det like bra med «Superbad» som med «Knocked Up», og jeg er veldig fornøyd med at den skitne lillebroren til «Knocked Up» nå gjør det så bra, sier Apatow ifølge BBC.

14 497 nordmenn så for øvrig «Knocked Up» i åpningshelgen. «Superbad» får premiere i oktober.

BAKMENN: Seth Rogen (til venstre) har skrevet «Superbad», som Judd Apatow (til høyre) produserer.