Ny sexkomedie topper i USA

Se traileren her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De har hatt gigantsuksess i USA i hele sommer med norgesaktuelle «Knocked Up». Nå har flere av nøkkelpersonene fra filmen gått sammen om «Superbad» - en ny komedie med uvanlig rått språk og eksplisitte sexscener.

Og de amerikanske kinogjengerne ser også ut til å elske denne. «Superbad» spilte inn drøyt 190 millioner kroner i åpningshelgen i USA, og kritikerne er generelt svært positive - som de også var til «Knocked Up» (norske kritikere har imidlertid vært noe mer reserverte til sistnevnte, les for eksempel Dagbladets anmeldelse her). «Superbad» er enda et eksempel på at en ny generasjon komikere for alvor er i ferd med å gjøre seg bemerket i Hollywood.

Filmen er skrevet av Seth Rogen (som også spilte hovedpersonen i «Knocked Up»), og det spås også gjennombrudd for hans «Knocked Up»-kollega Jonah Hill og Michael Cera («Arrested Development»).

De samme skuespillerne har i det hele tatt en tendens til å dukke opp i mange komedier de kommende månedene.

Personen som trekker i trådene i den nye komigjengen - kalt «back pack» i New York Times - heter Judd Apatow. Han produserer «Superbad», regisserte «Knocked Up» og har et utall nye filmer på gang. Apatow har vært lojal til skuespillerne han først brukte i genierklærte, og kansellerte, tv-serier som «Undeclared» og «Freaks and Geeks».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer