Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny sjanse for «Suffløsen»?

Nye regler for kategorien beste utenlandske filmer kan gi gamle filmer nye muligheter i kampen om Oscar.

Akademiet har endret sine regler for utvelgelse av filmer til den gjeveste av alle filmpriser, nemlig Oscar. Den nye bestemmelsen kan påvirke sjansene til en norsk film som blir sendt inn til nominasjonskomiteen. For selv om filmen ikke blir nominert det året, er ikke alt håp ute. Filmen kan sendes inn igjen til komiteen det påfølgende året for en ny nominasjon. Men det er et par strenge begrensninger.

Filmen må ha premiere i Los Angeles kommune det påfølgende året. Hvis filmen blir vist i Los Angeles kan filmen nomineres - vel og merke ikke i kategorien beste utenlandske film, men i andre kategorier, slik som beste film. Det betyr at en film som «Suffløsen» kan nomineres igjen, men da må den får USA-premiere i L.A.

Kjemper for kinokultur

En annen endring i Oscar-reglene er at en film som har vært vist på internett før den har hatt kinopremiere ikke kan nomineres i noen av Akademiets kategorier. I likhet med en film som er blitt vist på fjernsyn, vil en visning på internett diskvalifisere filmen. Med denne nye regelen understreker Akademiet sin lange tradisjon som en forkjemper for kinokulturen.

NY SJANSE:Hege Schøyen får en ny sjanse til å vinne Oscar hvis filmen hennes settes opp på kino i L.A i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling