Ny sjef for Moldejazzen

MOLDEJAZZEN (Dagbladet.no): Midt i festivaluka annonserte styret i Moldejazzen i dag at ny festivaldirektør er ansatt. Den nye sjefen vil ha en festival med sterkere fokus, tydeligere appell og kvalitetsjazz.

Ryktene om at Jan Ole Otnæs (50) tar over som festivaldirektør har nærmest vært bekreftet allerede. Han er kultursjef i Bodø, og tiltrer i den nye jobben 1. oktober. I dag ble han offisielt gjort til kjenne.

Otnæs har vært sentral i norsk kultur- og jazzverden i en årrekke. Han er blant annet styreformann i Norsk jazzforum. Nå flytter han fra Bodø til Molde.

- Det blir sikkert helt all right, sier Otnæs på spørsmål om den endrede bosituasjonen.

Thorstein Granly, tidligere festivalsjef, har tatt jobben som direktør for Stavanger Symfoniorkester. Moldejazzen måtte derfor uvillig lyse ut stillingen hans.

Øverst på styrets ønskeliste over aktuelle kandidater sto ingen ringere enn nettopp Otnæs.

- Vi er svært glade for at han takket ja til stillingen, sier styreleder Per Øvrebø til Dagbladet.no.

Otnes har vært på Moldejazz i mange år: - Første gang jeg var her var i 1971, jeg har jobbet som funksjonær, vært her som pulikum og sittet i programkomiteen.

Et av målene han setter seg for sitt arbeid med Moldejazzen er sterkere fokus.

-Vi må tydeliggjøre Moldes appell. Sjangergrensene viskes mer og mer ut, og vi konkurrerer om det samme pulikummet som på Kongsberg, Oslo jazzfestival, Quarten og de andre sommerfestivalene.

Et av problemene slik påtroppende sjef ser det er konsertene på den store utescenen på Romsdalsmuseet. Her spiller alltid de største artistene, siden det er plass til 8000 tilskuere.

- Jeg mener det var feil å presentere band som for eksempel Gipsy Kings der. Vi må få med oss bredden, men samtidig presentere nye, spennende band tidlig, slik som Quartfestivalen klarer gang på gang.

Dette kan selvfølgelig føre til problemer med pengesekken. Scenen på Romsdalsmuseet er den som håver inn pengene. Smalere eller mer ukjente band på scenen betyr nødvendigvis færre mennesker.

- Vi må få mer penger fra staten, er Otnæs svar på problemet.

Festivaldirektøren har ikke startet i den nye jobben enda. At han har begynt å tenke på neste års festival er likevel helt sikkert.

<B>FESTIVALDIREKTØR:</B> Jan Ole Otnæs, også omtalt som norsk jazzlivs grå eminense, starter som ny festivaldirektør 1. oktober.
<B>SJEFER FOR MOLDEJAZZEN:</B> Thorstein Granly (til venstre) går av og Jan Ole Otnæs (til høyre) tar over. I midten styreleder Per Øvrebø.