Ny sjef i Natt&Dag

Gaute Drevdal gir seg etter åtte år som sjefredaktør.

Audun Vinger forfremmes til sjefredaktør i den suksessrike gratisblekka. Vinger har jobbet fulltid Natt&Dag siden 1998, og har de siste åra vært en av Norges mest profilerte musikkjournalister.

Natt&Dag ble 15 år ifjor og Drevdal har lenge jaktet på sin etterfølger. Dagbladet skrev at knippe kandidater hadde vært i møte om jobben. Nå ble det altså intern-rekruttering.

- Våkent blikk

- Vi har konkret lett etter kandidater i over et halvt år. Audun Vinger var den beste kandidaten. Han har gått den beste skolen, sier Drevdal til Dagbladet.no.

- Hva kreves av en sjefredaktør i Natt&Dag?

- Det krever stor arbeidskapasitet. Du må gjøre mye med få ressurser og ha en våkent blikk for musikk, film og uteliv.

- Jeg har jobbet tett med Gaute i mange år og har ingen planer om å skifte fokusområder. Målet er beholde posisjonen vi har opparbeidet oss, sier Audun Vinger til Dagbladet.no.

Stor oppmerksomhet

Natt&Dags rolle i norsk media har foret oss med en rekke pikante saker og profilerte medarbeidere. Trendblekkas historie inneholder høydepunkter som Ecstasy-testen, forlik med Trygve Hegnar, konkurs og modeller med Downs syndrom.

Flere av de tidligere skribentene har også gjort suksess på andre arenaer: Arne Berggren ble forfatter, Arne Hjeltnes en tv-profil, Anders Giæver mediaprofil i VG, Cathrine Sandnes kulturredaktør i Dagsavisen og Tor Åge Bringsværd er forfatter.

Drevdal sjøl skal bruke tida på musikk. Han driver labelen Nunk, har produserte en rekke artister og gitt ut musikk sammen med Rune Lindbæk.

- Jeg har sittet hver dag i denne stolen i over åtte år. Det skal bli utrolig digg å gjøre noe helt annet, sier Drevdal.

<B>RYKKER OPP:</B> Audun Vinger har jobbet fulltid i Natt&Dag siden 1998. Nå blir han sjef.
<B>GIR SEG:</B> Gaute Drevdal slutter som sjefredaktør i Natt&Dag. Nå skal han bruke tida på musikk.