Ny sjef i Nordlys

Styret i bladet Nordlys ansatte i dag Hans Kr. Amundsen som ny sjefredaktør etter Jonny Hansen, som ikke har ønsket å fornye sitt åremål. Amundsen overtar redaktørkrakken 1. oktober.

De ansatte i Nordlys ble tidligere om dagen informert om at Amundsen ville bli tilbudt stillingen. Styreleder Gunn E. Paulsen i Nordlys sier at hun er meget glad for at de har funnet en person med gode lederegenskaper som har bred samfunnsinnsikt og med ståsted som nordlending og sosialdemokrat.

- Dette er viktig for Nordlys som er A-pressens ledende avis i Nord-Norge. Denne type aviser sliter i opplagsmarkedet og her er det store utfordringer å ta fatt på, og det forventer vi at Amundsen vil gjøre, sier Paulsen. Han understreker at styrets ambisjon er at Nordlys kan være en viktig avis for folk i Tromsø og nærområdene, samtidig som avisen vil være landsdelens talerør.

Omstridt

Amundsen har bred presseerfaring som journalist og nyhetsredaktør i Finnmark Dagblad og Arbeiderbladet. Han var også nyhetsredaktør i Dagbladet noen korte uker og var sjef for A-pressens mislykkede tv-satsing på Nyhetskanalen.

De ansatte i Nordlys ble tidlig i morges informert om at Amundsen ville bli tilbudt stillingen. Redaksjonsklubbens reaksjoner viser at ansettelsen av Amundsen er omstridt. Redaksjonsklubben har reagert på at styret ikke vurderer andre kandidater. Forut for fredagens styremøte ba klubben om en utsettelse av redaktøransettelsen.

- Vi er skuffet over ikke å bli hørt, men tar styrets vedtak til etterretning og understreker at innvendingene ikke går mot Hans Kristian Amundsen, men at styret har hatt det for travelt, sier Øystein Barth Heyerdal fra klubbstyret til NTB.

Andre kandidater

Redaksjonsklubben ba styret om tid til å gjennomføre intervjuer med to andre kandidater, men vil ikke si hvem disse er.

De fleste spekulasjonene går ut på at det er redaktør i Svalbardposten Arne O. Holm som har vært de ansattes fremste kandidat. Holm var sterkt inne i bildet da Ivan Kristoffersen gikk av.

Andre kandidater som har vært nevnt, er statssekretær i Kulturdepartementet Roger Ingebrigtsen som forlot nyhetsredaktørposten i Nordlys til fordel for regjeringskontorene. Som intern redaktørkandidat har også politisk redaktør Svenn A. Nilsen blitt nevnt.

(NTB)