Ny sjefskabal i VG

Samme uke som tallene viser opplagsras for VG setter Bernt Olufsen inn Helje Solberg (38) som nyhetsredaktør etter Hans Christian Vadseth (43). Mange sjefer skifter plass.

Torsdag kunne observante lesere av VG se at redaksjonssjef Helje Solberg hadde tatt steget opp i den feteste delen av kolofonen, avisas redaktørrekke på side 2. Formelt sett er det bare som konstituert til Hans Christian Vadseth er tilbake fra pappaperm om seks til åtte uker. Men i VG er det nå minst to tolkninger av nyheten.

Den minst dramatiske versjonen er at sjefredaktør Olufsen ved å sette Solberg i kolofonen for den korte permisjonstida signaliserer at hennes tid i toppsjiktet snart kommer. Den radikale tolkningen på VG-huset er at Vadseth ikke kommer tilbake og at ytterlige endringer i sjefskabalen er på trappene.

Fredag ble også en rekke andre i VG-huset satt på nye oppgaver, en dominoeffekt av Solbergs midlertidige opprykk. Dagens leder av samfunnsavdelingen, Rolf Sønstelie (39), som de siste ukene har skapt seg et navn som c-kjendis etter rollen i dokusåpen Fete Typer, rykker inn som redaksjonssjef på dagtid, en de facto assisterende nyhetsredaktør. Hans nestleder i dag, Bård Gultvedt (35), rykker opp som sjef for samfunnsavdelingen.

Eirik Mosveen (38), som i dag er politisk reporter, overtar Gultvedts jobb. Det nye regimet overtar allerede mandag.