Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny smak av trolldom

Se Harry Potter-traileren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Harry Potter og ildbegeret» er den fjerde filmen basert på bøkene om trolldomseleven Harry, kompisene Ron og Hermione, den erkeonde Lord Voldemort og Harrys usle medelev Draco Malfoy.

Se traileren

Filmen regisseres av Mike Newell  («Fire bryllup og en gravferd»), og Filmguiden skriver at filmen nå er ferdig innspilt. Samtidig som Newell skal til å klippe ferdig «Harry Potter og ildbegeret», slipper filmselskapet den første traileren (klikk på play-knappen i bildet til høyre, og se hva du kan vente deg).

Harrys fjerde år på trolldomsskolen Hogwarts preges av at skolen skal arrangere den prestisjetunge turneringen Triwizard der unge Potter er en av deltagerne. I tillegg lurer Lord Voldemort i kulissene og mye tyder på at han er på vei tilbake til de levende. Uansett, Ralph Fiennes skal i hvert fall spillen rollen som den onde trollmannen som drepte Potters foreldre.

Gode kritikker

De tre første filmene har fungert både kunstnerisk og kommersielt. Harry Potter og fangen fra Azkaban» fikk en femmer her i Dagbladet:

«Sommerferien er like om hjørnet, men et nytt skoleår på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom anbefales likevel».

«Harry Potter og ildbegeret» har norgespremiere 25. november.

DENNE DRAGEN møter du i den fjerde filmen om Harry Potter. «Harry Potter og ildbegeret» har norgespremiere 25. november. Foto: Warner Bros/Sandrew Metronome Norge
DENNE DRAGEN møter du i den fjerde filmen om Harry Potter. «Harry Potter og ildbegeret» har norgespremiere 25. november. Foto: Warner Bros/Sandrew Metronome Norge Vis mer
HERMIONE GRANGER</B>
<B>RON WEASLEY</B>
<B>HARRY POTTER</B>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!