Ny spillkonsoll på vei

... men den er ikke for norske spillere.

Ny spillkonsoll på vei
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SAN FRANCISCO (Dagbladet.no): Det har allerede vært gjort forsøk på å gi folk i utviklingsland tilgang på datamaskiner, som gjennom programmet «One Laptop Per Child».

Disse billige maskinene tilbyr helt grunnleggende funksjoner, som tekstbehandling, internettsurfing og e-post. De de ikke fungerer så godt til, er spilling av dataspill - noe også barn (og voksne) i utviklingsland har en naturlig interesse for.

Under første dag av spillutviklermessen GDC i San Francisco ble det avduket en splitter ny spillkonsoll som vil tilby nettopp en slik mulighet for spillinteresserte utenfor de tradisjonelle spillmarkedene til å oppleve dataspillenes verden.Bruker mobilteknologiKonsollen som ble presentert under temaet «Hvordan nå den neste milliarden med spillere» heter Zeebo, og utvikles av det San Diego-baserte selskapet med samme navn.

De store fakbrikantene av konsoller, Sony, Microsoft og Nintendo, trenger ikke bekymre seg for konkurransen: Zeebo kjører på en mobiltelefonchip ikke ulik den man finner i Google-telefonen Android G1, og har en temmelig lav ytelse i forhold til konsollene vi er vant til i vår del av verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer