Ny spiritualitet eller moderne overtro?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På tross av at en VG-undersøkelse viser at 4 av 10 nordmenn tror at vi kan komme i kontakt med engler, og at tidligere undersøkelser har vist at rundt en av fire tror på reinkarnasjon, har media den senere tid vært dominert av ateistiske kulturradikalere og konservative kristnes angrep og forsøk på latterliggjøring av Märtha Louise og andre som har liknende former for livssyn. Ofte kommer angrepene fra folk som framstiller seg som religionsforskere, professorer eller nøytrale kommentatorer. I tidligere tider var det den samme irrasjonelle impulsen som kunne føre til heksebrenning og annen grov forfølgelse.

Troende ateister liker å late som om de har monopol på rasjonaliteten, og forsøker å gjøre det lettere for seg selv ved på irrasjonelt vis å sause all åndelighet og religiøsitet sammen. Og prester på statslønn hoverer paradoksalt nok over betaling for englekurs som faktisk slett ikke belaster fellesskapet over skatteseddelen. Som ovennevnte undersøkelser viser, har det de siste åra skjedd en stille livssynsrevolusjon, som bare halvveis er fanget opp av offentligheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer