Ny start - igjen - for Ida Jenshus

Tilbakelent og drømmende på «Starting Over Again».

DEMPET: Etter mer eksperimentelle «Let It Go EP», er Ida Jenshus mer tilbakelent på «Starting Over Again». Foto: Marthe Amanda Vannebo
DEMPET: Etter mer eksperimentelle «Let It Go EP», er Ida Jenshus mer tilbakelent på «Starting Over Again». Foto: Marthe Amanda Vannebo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Ida Gjølga Jenshus (27) tok et viktig skritt til siden med ep-en «Let It Go», som var atskillig mer eksperimentell enn de tre foregående albumene som alle - imponerende nok - er belønnet med Spellemannpriser.

Ny start

Fem måneder etter den sjelsettende ep-en, innvarsler «Starting Over Again» - igjen - en ny start. Men, det er mer snakk om å konsolidere og forene de to musikalske verdener hun har befunnet seg i, countrymusikken på de tre første albumene og den nye retningen mot alternativ country og episk rock på den Spellemann-nominerte ep-en - denne gang i popsolistklassen.

Åpne landskaper

Psykedelia-flørtingen er ikke dratt videre, derimot har hennes etter hvert faste produsent Kåre Christoffer Vestrheim tatt henne på en nytt spor som fører tankene mer i retning store, åpne landskaper - med en og annen kaktus innen rekkevidde.

For noen av oss finnes det knapt noe vakrere skue.

Bredere pensel

Musikken er svevende og drømmende. Vestrheim og co-produsent Jenshus bruker enda bredere pensel enn sist, men med jevnere strøk og uten at de skeier ut eller tar av i noen retning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer