Ny stolpe fra deLillos

Måten bandet ser og formidler virkeligheten på har et navn: delillosk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lars Lillo-Stenberg er midt i livet. Han og vennene i deLillos har levd en stund. Her er klokskap omgjort til musikk og lyrikk av høy klasse.

«Midt i begynnelsen» lukter deLillos-klassiker. Plata åpner med lennonsk storhet i låta «Stum» . Melodien er rein og vakker, teksten trist og ettertenksom. Produksjonen med strykerne, detaljene og bandets følsomme tilstedeværelse løfter musikken til noe ekte og allment.

deLillos angår oss, spesielt vi som er i eller har passert vår andre pubertet. Vi som har vært udødelige, hovmodige i all vår ungdommelighet, eneveldige i vårt eget univers - vi som trynet i tårer, som reiser oss i erfaring og ydmykhet. Vi som er midt i begynnelsen.

I motsetning til andre norske voksenartister som byr på viser, folk og mykpop, leverer deLillos en plate som er tuftet på rock. Det er rock som skaper følelser; sterke, triste og stolte. Gitarveggen på «Fordi» kunne tilhørt Pixies, mens «Mindre alvorlige ting» er langstrakt Kent-melankolsk.

deLillos har gitt oss 12 album, med «Hjernen er alene» (1989) som mesterverket og «Neste sommer» (1993) som den siste virkelige stoplen. Inntil nå. deLillos skjente inn på arenaen bare iført pysj. 17 år seinere framstår de enda mer avkledd, men bedre utrustet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer