Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny storfilm for Maria

Maria Bonnevie er tilbudt hovedrollen i den dyreste skandinaviske filmen noensinne, filmatiseringen av Herbjørg Wassmos «Dinas bok». Budsjettet er på 115 millioner kroner.

- Nå avhenger det bare av at hun får fri fra Dramaten i Stockholm, sier produsent Axel Helgeland til Dagbladet.

Hun er nettopp ferdig med innspillingen av Marius Holsts «Øyestikkere», og allerede nå er hun ønsket til det som blir den dyreste filmen i Skandinavia noensinne. Som i «Øyestikkere» kan kjæresteparet Maria Bonnevie og Mikael Persbrandt komme til å spille sammen i hovedrollene.

Bonnevie er førstevalget til den norske produsenten Axel Helgeland og regissøren Ole Bornedal, melder svenske Expressen. De to jobber også for å få Mikael Persbrandt og stjernene Stellan Skarsgård og Peter Stormare inn i rollene.

Lars von Triers «Dancer in the Dark» har den foreløpige nordiske rekorden på 80 millioner. «Dinas bok» er 35 millioner kroner dyrere. Pengene kommer fra Norge, Sverige, Danmark, Frankrike og Tyskland, skriver Expressen.

Vil ha rollen

- Maria vil gjerne ta rollen, men det avhenger av om hun får fri fra arbeidsplassen på teatret Dramaten i Stockholm, sier Helgeland til Dagbladet.

- Innen utgangen av august må vi vite om Maria blir med. Opptak starter i februar, og vi holder på ut juni, så hun må nok ta fri hele første halvåret av 2001.

- Dessuten er det mange forberedelser. Hun må lære seg å spille cello og å ri hest uten sal, sier Helgeland.

Marias kjæreste Mikael Persbrandt er tilbudt rollen som skurken Nils. Herbjørg Wassmos «Dinas bok» kom ut i 1989. Innspillingen av filmen starter i februar 2001 i Nord-Norge og Oslo. Premiere blir våren 2002.

FILMER IGJEN? Maria Bonnevie er tilbudt hovedrollen i filmen «Dinas bok».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media