Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny storfilm fra «Independence Day»-skaperen

Se «10,000 BC»-traileren her.

(Dagbladet.no): Tyskfødte Roland Emmerich står bak katastrofefilmer som «Independence Day» og «The Day After Tomorrow».

Nå er regissøren tilbake med et nytt epos, lagt til en mytisk, forhistorisk tidsalder der åndene styrer verden og store mammuter ryster grunnen.

Handlinga i «10,000 BC» går i korte trekk ut på at den unge jegeren D\'Leh (spilt av Steven Strait) har funnet sin utkårede, den vakre Evolet (Camilla Belle).

Den fagre ungjenta blir imidlertid kidnappet av skumle krigsherrer, og D\'Leh må mobilisere en gruppe jegere som kan følge kidnapperne til verdens ende for å redde henne.

Veien dit byr på mange nye oppdagelser og utfordringer. D\'Leh og hans jegere må ikke bare slåss mot forhistoriske rovdyr, de må også kjempe mot tyranniske ledere og trosse elementene.

Etter hvert slutter flere seg til gjengen, og det endelige slaget blir større enn noen kunne trodd på forhånd.

Vinterscenene i filmen er spilt inn på New Zealand, mens resten av produksjonen foregikk i det fuktige klimaet i Cape Town i Sør-Afrika og i Namibias tørre ørken.

Spesialeffektene er spektakulære. Mammutene, sabeltann-tigrene og terrorfuglene krevde mest arbeid.

- Jeg synes dyrene våre ser veldig, veldig bra ut og er skikkelig stolt av dem. Men effektene er ikke det jeg først og fremst tenker på når jeg lager film. Ja, jeg liker flotte bilder og noen ganger må man bruke spesialeffekter for å få til disse bildene. Men alt det ligger i andre rekke når jeg tenker hva vi skal gjøre. Mesteparten av tida er det historien og bildene som fanger meg, sier Emmerich.

«10,000 BC» får norsk premiere 14. mars.

ROMANTIKKEN BLOMSTRER: D\'Leh og vakre Evolet har funnet tonen. Men kjærligheten var ingen dans på roser i forhistorisk tid.
HARDT LIV: Det var en hel del store dyr å slåss mot i år 10 000 før Kristus. Her er plakaten til Roland Emmerichs nye film «10,000 BC».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media