Ny studie: Facebook gjør deg ulykkelig

Verst er det for dem som blir Facebook-sjalu. 

IKKE BARE TOMMEL OPP: I snitt ble deltakerne i det danske forskningsprosjektet lykkeligere av å ikke bruke Facebook. Foto:  EPA/PETER DASILVA 
IKKE BARE TOMMEL OPP: I snitt ble deltakerne i det danske forskningsprosjektet lykkeligere av å ikke bruke Facebook. Foto:  EPA/PETER DASILVA  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En ny studie fra Universitetet i København hevder at vi har det bedre uten Facebook i våre liv.

Allerede i tittelen på studien avslører forskeren langt på vei hvilke funn som er gjort: «The Facebook Experiment: Quitting Facebook Leads to Higher Levels of Well-Being».

Rundt 1100 dansker deltok i studien, hvor halvparten ble instruert til å holde seg borte fra verdens største sosiale medium over en ukes tid. Denne halvparten mente seg lykkeligere og mer fornøyd med seg selv og eget liv når denne Facebook-frie uken var over.

«For å gjøre det helt klart: Hvis man er en tung bruker av Facebook, så bør man bruke Facebook mindre for å øke sin egen velvære», skriver Morten Tromholt i rapporten.

Selv om Tromholt skriver videre at mennesker i dag er bedre sammenkoblet til hverandre enn noen gang tidligere takket være Facebook, viser hans funn at dette ikke kan overføres til økt lykke.

Lykkeøkningen var størst blant de som innrømmet å være Facebook-sjalu, altså de som følte sitt eget liv var dårligere da de så andres liv på sosiale medier. Det var denne gruppen som hadde best nytte av å holde seg borte fra Facebook, slo rapporten fast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer