Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny superbrikke for PC, TV og spill

Sony, IBM og Toshiba letter på sløret.

(Dagbladet.no): Teknogigantene Sony, IBM og Toshiba har samarbeidet siden 2001 om en ny superprosessor for datamaskiner, tv-apparater og spillkonsoller.

De tre selskapene har brukt milliarder av kroner på å utvikle den.

Prosjektet har vært preget av sterkt hemmelighetskremmeri, men i dag lettet de tre noe på sløret i en felles pressemelding, ifølge Reuters og CNN.

Trioen holder foreløpig tett om tekniske detaljer, da disse skal presenteres på en konferanse San Fransisco 6. februar. Men noe avslører de.

Prosessoren, med navnet «Cell», vil bli 10 ganger raskere enn dagens prosessorer. Cell vil ha en 64 bits kjerneprosessor, men består av flere prosessorer som skal jobbe sammen med å håndtere flere oppgaver på samme tid. Den skal kunne takle store mengder video og multimedia.

- I framtida vil alle typer digitalt innhold konvergere og smelte sammen i bredbåndsnettverk. Nåværende PC-arkitektur nærmer seg grensa si, sier Ken Kutaragi i Sony, ifølge Reuters.

IBM starter forproduksjon av prosessoren første halvår i 2005, og vil benytte den i en PC de skal produsere sammen med Sony, beregnet på den digitale innholds- og underholdningsindustrien.

Sony vil lansere hjemmeservere og høyoppløste tv-apparater (HDTV) med prosessoren i 2006, og vil trolig også bruke den i neste generasjons Playstation. Toshiba vil lansere HDTV-apparater med brikken i 2006.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media