Ny supergruppe på Egertorget

Cream of the Crop høres kanskje ikke så kjent ut, men ser du nøyere etter, vil du oppdage et a-lag av musikere. Og de rocket Egertorget i går.

Cream of the Crop oppsto i forbindelse med at bandet mitt Home Groan skulle gi ut ei samleplate i august. Da ønsket mange av de musikerne jeg har samarbeidet med opp gjennom åra å lage en hyllest, og så spilte vi sammen på Øya-festivalen. Det var så vellykket at vi har holdt liv i prosjektet, til tross for at det kan være vanskelig fordi alle spiller i andre band og bor forskjellige steder, sier Martin Hagfors.

Med seg på scenen i går hadde han Lars Håvard Haugen (Hellbillies), Håkon Gebhardt (Motorpsycho), Martin Horntveth (Jaga Jazzist) og Askil Holm, Morten Strøm og Daniel Hovik fra Askil Holm band.

- Dette er en veldig annerledes jobb for oss og det låt veldig fint. Alt er skåret helt inn til beinet lydmessig, og det fungerer bra, sa Hagfors.

I kveld spiller Cream of the Crop på Hamar og i morgen i Trondheim.

- Det er ikke lenge siden vi hadde noen spillejobber rundt omkring, men folk vil gjerne ha oss tilbake. Og da forsøker vi å samle oss og komme, for dette er veldig moro for oss også, sa Hagfors.

STJERNELAG: Cream of the Crop stilte mannsterke på Egertorget i går. Fra venstre: Askil Holm, Martin Hagfors, Morten Strøm, Lars Håvard Haugen og Håkon Gebhardt. Bak trommene satt Martin Horntveth, mens Daniel Hovik hadde kontroll på tangentene.