Ny teatersjef vil ha nytt hus

TROMSØ (Dagbladet): Nytt teaterhus, samarbeid med andre regionteatre og frie grupper, styrket nordnorsk profil og åpnere forhold til publikum i hjembyen Tromsø. Nils Johnson håper at alt dette skal gjøre Hålogaland Teater til landets mest spennende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fra vill humor til «Vildanden»

Den nytilsatte teatersjefen - han begynte ved årsskiftet - har store vyer. Først og fremst er vyene knyttet til håpet om å være ute av ei fysisk tvangstrøye om få år.

Nytt hus

- 30 år i utilfredsstillende lokaler er nok for Hålogaland Teater (HT). Stortinget har forsterket regjeringens intensjon om å dekke 70 prosent av utgiftene til et nytt og eget teaterhus med byggestart i 2002. Nå står og faller alt på Hålogaland Teaters eiere. Jeg håper at Troms fylkeskommunes elendige økonomi ikke skal velte opplegget. Med de rette vedtak kan vi starte og avslutte forprosjekteringen i år, sier Nils Johnson.

Han ser fram til å samarbeide med Tromsøs frie teatergrupper i det nye bygget: - Det vil kunne utvikle alle parter grenseløst, tror Johnson.

Samarbeid

Et kunstnerisk samarbeid med Nordland Teater i sør og Beivas i nord er allerede i gang.

- Et høyt utviklet teatertilbud vil ha stor betydning for Tromsø som by og landsdelen for øvrig. Folk etterspør i stadig større grad kultur, mener Johnson.

Den nybakte teatersjefen vil sørge for at HT blir mer synlig i Tromsøs bybilde:

- Ett av grepene blir å benytte hovedscenen i kulturhuset. Den har ikke vært brukt i HT-oppsetninger på minst ti år. Dessuten planlegger vi å holde en del prøver åpne for publikum, sier Nils Johnson.

NY SJEF: Teatersjef Nils Johnson har store vyer for Hålogaland Teater - som smeller til med hele fem egenproduksjoner denne vårsesongen. - Vi er på smertegrensen av hva vi tåler - men det er gøy, sier Johnson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer