Ny teatersjef vil ha nytt hus

TROMSØ (Dagbladet): Nytt teaterhus, samarbeid med andre regionteatre og frie grupper, styrket nordnorsk profil og åpnere forhold til publikum i hjembyen Tromsø. Nils Johnson håper at alt dette skal gjøre Hålogaland Teater til landets mest spennende.

Fra vill humor til «Vildanden»

Den nytilsatte teatersjefen - han begynte ved årsskiftet - har store vyer. Først og fremst er vyene knyttet til håpet om å være ute av ei fysisk tvangstrøye om få år.

Nytt hus

- 30 år i utilfredsstillende lokaler er nok for Hålogaland Teater (HT). Stortinget har forsterket regjeringens intensjon om å dekke 70 prosent av utgiftene til et nytt og eget teaterhus med byggestart i 2002. Nå står og faller alt på Hålogaland Teaters eiere. Jeg håper at Troms fylkeskommunes elendige økonomi ikke skal velte opplegget. Med de rette vedtak kan vi starte og avslutte forprosjekteringen i år, sier Nils Johnson.

Han ser fram til å samarbeide med Tromsøs frie teatergrupper i det nye bygget: - Det vil kunne utvikle alle parter grenseløst, tror Johnson.

Samarbeid

Et kunstnerisk samarbeid med Nordland Teater i sør og Beivas i nord er allerede i gang.

- Et høyt utviklet teatertilbud vil ha stor betydning for Tromsø som by og landsdelen for øvrig. Folk etterspør i stadig større grad kultur, mener Johnson.

Den nybakte teatersjefen vil sørge for at HT blir mer synlig i Tromsøs bybilde:

- Ett av grepene blir å benytte hovedscenen i kulturhuset. Den har ikke vært brukt i HT-oppsetninger på minst ti år. Dessuten planlegger vi å holde en del prøver åpne for publikum, sier Nils Johnson.

NY SJEF: Teatersjef Nils Johnson har store vyer for Hålogaland Teater - som smeller til med hele fem egenproduksjoner denne vårsesongen. - Vi er på smertegrensen av hva vi tåler - men det er gøy, sier Johnson.