Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny thriller fra Mankell

Den svenske forfatteren Henning Mankell kommer med en ny thriller neste år. Boka skal hete «Kennedys hjerne» og handler om legemiddelindustriens mørke sider.

-  Jeg vet så mye om det som foregår at jeg må bruke thrillerformen. Den skal være klar i juni neste år og tittelen henspiller på at Kennedys hjerne forsvant etter at han ble myrdet. Det var nok fordi man ville skjule noe, sier Mankell.

Aids-konferanse

Ei ny bok fra forfatteren som har solgt over ti millioner bøker over hele verden vil nok glede mange av hans fans. Hva legemiddelindustrien vil si, er noe helt annet.

Vi møter Mankell på en konferanse om arbeidet mot aids i Stockholm, og i samtalens løp nevner han sin nye bok.

Mankell er brennende engasjert i kampen mot aids, og han er ikke minst forarget over mye av likegyldigheten han opplever blant folk i Vesten. Selv tilbringer han halve året i Maputo i Mosambik og har vært meget nær hivsmittede og aids-syke.

Plan-prosjekt

Nesten 30 millioner av verdens 40 millioner hivsmittede bor i Afrika sør for Sahara. 14 millioner barn har mistet en eller begge foreldrene som følge av aids.

I 2003 besøkte Mankell hjelpeorganisasjonen Plans minnebokprosjekt i Uganda. Det tar sikte på å gjøre tida etter foreldrenes bortgang lettere for barna.

Familiens historie

I korthet går prosjektet ut på at foreldrene før de dør skriver ned familiens historie, sin egen historie, minner fra barna var små og håpene for deres framtid.

Besøket resulterte i boka «Jeg dør, men minnet lever videre», som kom i 2003 og er svært personlig både i form og innhold. Mankell utleverer mye av seg selv.

Nød som business

-  Den nye boka vil handle om nød som business og den delen av businessen som legemiddelfirmaene driver i Afrika. Den er fryktelig. Da skal jeg bruke all kunnskap jeg har samlet gjennom mange år. Og det er ganske mye, sier Henning Mankell.

NY BOK: «Kennedys hjerne» er tittelen på Henning Mankells neste bok, som kommer sommeren 2005.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media