Ny thriller fra Mankell

Den svenske forfatteren Henning Mankell kommer med en ny thriller neste år. Boka skal hete «Kennedys hjerne» og handler om legemiddelindustriens mørke sider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Jeg vet så mye om det som foregår at jeg må bruke thrillerformen. Den skal være klar i juni neste år og tittelen henspiller på at Kennedys hjerne forsvant etter at han ble myrdet. Det var nok fordi man ville skjule noe, sier Mankell.

Aids-konferanse

Ei ny bok fra forfatteren som har solgt over ti millioner bøker over hele verden vil nok glede mange av hans fans. Hva legemiddelindustrien vil si, er noe helt annet.

Vi møter Mankell på en konferanse om arbeidet mot aids i Stockholm, og i samtalens løp nevner han sin nye bok.

Mankell er brennende engasjert i kampen mot aids, og han er ikke minst forarget over mye av likegyldigheten han opplever blant folk i Vesten. Selv tilbringer han halve året i Maputo i Mosambik og har vært meget nær hivsmittede og aids-syke.

Plan-prosjekt

Nesten 30 millioner av verdens 40 millioner hivsmittede bor i Afrika sør for Sahara. 14 millioner barn har mistet en eller begge foreldrene som følge av aids.

I 2003 besøkte Mankell hjelpeorganisasjonen Plans minnebokprosjekt i Uganda. Det tar sikte på å gjøre tida etter foreldrenes bortgang lettere for barna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer