Ny thrillerserie med handling i Norge

«Dig», den nye serien fra skaperne av «Homeland», starter med en mystisk kalving på en gård i Oppland.

(Dagbladet:) En gruppe ortodokse jøder ankommer en gård i Oppland.

En ung mann følger nøye med fra en låvedør når en melkeku kalver, vel vitende om at kalven som blir født vil bestemme hans skjebne. Hva har dette å gjøre med et drap i Jerusalem, mange km unna?

Det er spørsmålet man blir stilt overfor i de første minuttene av den premiereklare thrillerserien «Dig», fra produsentene bak blant annet suksessen «Homeland».

Konspirasjoner Alt ligger til rette for en konspirasjonsthriller i samme ånd som «Indiana Jones» eller «Da Vinci-koden», skal vi tro pressekontakt Tonje Øvervoll i Fox TV.

- Det er ikke så voldsomt mye som er avslørt om handlingen, men hovedpersonen er FBI-agenten Peter, spilt av Jason Isaacs. Han blir utstasjonert i Jerusalem, og under en drapsetterforskning kommer han på sporet av en eldgammel konspirasjon som skal vise seg å knytte sammen Jerusalem, New Mexico og Norge, forteller Øvervoll.

Måtte flykte Teamet bak serien støtte tidlig på problemer under innspilling i Jerusalem i fjor, da Gaza-konflikten igjen blusset opp og ble voldsom.

Teamet ble tvunget til å skifte fokus og i stedet ta opp scene i New Mexico, mens innspillingen av scener fra Jerusalem måtte flyttes til Kroatia. De "norske" scenene i serien er trolig spilt inn i Canada, der et velkjent ansikt dukker opp:

MYSTIKK: «Dig», med Jason Isaacs i hovedrollen, utspiller seg i Israel, Norge og USA. Foto: FOX
MYSTIKK: «Dig», med Jason Isaacs i hovedrollen, utspiller seg i Israel, Norge og USA. Foto: FOX Vis mer

Norsk-kanadiske Christopher Heyerdahl, kjent fra «True Blood» og «Hell on Wheels», spiller bonden Olaf.

«Dig» består av totalt ti episoder og får altså norsk premiere på FOX kl 21.55 mandag kveld.

NORSK BONDE: Christopher Heyerdahl som bonden Olaf. Foto: Fox
NORSK BONDE: Christopher Heyerdahl som bonden Olaf. Foto: Fox Vis mer