Ny Tid begjært konkurs

Kan reddes av støtte fra Kulturrådet.

KONKURS: Ukeavisa Ny Tids redaktør Dag Herbjørnsrud har begjært avisa konkurs, og skal i dag i møte med byfogden. Foto: Scanpix
KONKURS: Ukeavisa Ny Tids redaktør Dag Herbjørnsrud har begjært avisa konkurs, og skal i dag i møte med byfogden. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den venstreorienterte ukeavisa Ny Tid må i dag møte opp hos byfogden etter å ha blitt begjært konkurs, med et samlet krav på 800 000 kroner.

Ifølge Klassekampen er det avisas redaktør Dag Herbjørnsrud som har tatt ut konkursbegjæringen etter han selv og minst fire andre bidragsytere har flere hundre tusen kroner i utestående lønn.

Ikke utbetalt lønn - Jeg gjør dette først og fremst fordi det er journalister i Ny Tid som ikke har fått lønn. Jeg har måttet betale journalisters lønn av egen lomme. Når det er folk som jeg har hyret inn for å skrive saker, som ikke får betalt, da ligger det i kortene at dette må skje, sa Herbjørnsrud til Klassekampen.

Han ville ikke spekulere i i hva som kan skje dersom ukesavisa blir slått konkurs.

- Dette er en prosess der mye kan skje, og jeg kan også trekke tilbake begjæringen. Forhåpentligvis finner vi en løsning, uttalte Herbjørnsrud til Klassekampen.

Kan reddes Det som kan redde Ny Tid er Kulturrådets støtte til ukesaviser, skriver Journalisten. Allerede har avisa fått innvilget støtte på tre millioner kroner for inneværende år, hvorav halvparten ble utbetalt tidligere i år.

Seksjonsleder i Kulturrådet, Arne Vestbø, sier til Journalisten at den resterende halvparten vil utbetales når rådet blir ferdig med gjennomgangen av selskapets årsregnskap, og at Ny Tid fortjener en plass i den norske offentligheten.