Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny Tinder-funksjon får kritikk: avslører hvem som bruker sjekkeappen

- Det er viktig å huske at Tinder ikke er hemmelig i utgangspunktet.

 AVSLØRER:  Den nye «Tinder»-funksjonen kan avsløre hvem som bruker appen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix / TT / kod  20520
AVSLØRER: Den nye «Tinder»-funksjonen kan avsløre hvem som bruker appen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix / TT / kod 20520 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sjekkeappen «Tinder» har bidratt til så mangt for nordmenns kjærlighetsliv, og denne uka lanserte den populære appen en ny funksjon.

Det er nå mulig å starte gruppesamtaler for å arrangere møter med større grupper.

- Dette blir en ny måte å sosialisere seg på, og det blir lettere å møte ny mennesker når man er ute. Gruppechatten kan brukes uansett om du ser etter grupper du har ting til felles med eller bare et nytt eventyr, uttalte selskapet i en pressemelding da dette ble lansert.

Får kritikk Den nye funksjonen, som per nå bare er tilgjengelig i Australia, har ikke blitt godt mottatt i sosiale medier. Grunnen er at den kan avsløre hvem som bruker sjekkeappen.

Det skriver nettstedet Mashable.com.

For å lage en gruppe på Tinder, vises en liste over hvilke av dine Facebook-venner som er på appen. Deretter kan du sette sammen en gruppe med de brukerne du vil.

Men dette gjør det altså mulig å se hvem av dine Facebook-venner som bruker «Tinder».

Les også: Tinder rangerer deg i hemmelighet.

Selskapet ser ut til å ha oppdaget utfordringen og har lagt ut en bloggpost hvor de forklarer hvordan det hele virker.

- Alle brukere som ikke ønsker å legges til grupper, kan endre dette i appens innstillinger. Likevel er det viktig å huske at Tinder ikke er hemmelig i utgangspunktet. 70 prosent av dem som laster ned Tinder har fått vite om det via venner, skriver

Bare i Australia Den nye funksjonen «Tinder Social» gjøre det mulig å sveipe via forskjellige grupper, på samme måte som man i dag kan sveipe via enkeltbrukere.

Hvis du finner en gruppe du ønsker å komme i kontakt med, er det bare å trykke «like» og håpe at de liker deg tilbake.

Gruppen utløper etter 48 timer.

Den nye funksjonen er foreløpig bare tilgjengelig i Australia, men planen er å lansere dette for samtlige brukere etter hvert, så det er bare å vente i spenning.

Tinder har tidligere blitt kritisert for at barn helt ned til 13 år kan bruke appen. Både politiet og Redd Barna mener det er høy risiko for overgrep.

I USA lanserte Tinder to nye tiltak for å sikre at brukerne unngår kjønnssykdommer.

I Tinder-appen kan amerikanske brukere nå finne lenker til appen Healthvana, som lar brukerne finne nærmeste HIV- og kjønnsykdomtester. Denne appen er ikke tilgjengelig i Norge.

Hele Norges coronakart