Ny Tolkien-bok i salg

35 år post mortem kommer Tolkiens nye bok basert på gammel norrøn diktning.

AKTIV POST MORTEM: «The Legend of Sigurd and Gudrún» er langtfra den første boka J.R.R. Tolkien har fått utgitt etter sin død i 1973. Foto: SCANPIX/AP Photo
AKTIV POST MORTEM: «The Legend of Sigurd and Gudrún» er langtfra den første boka J.R.R. Tolkien har fått utgitt etter sin død i 1973. Foto: SCANPIX/AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Den nye boka «The Legend of Sigurd and Gudrún» vil ifølge «Ringenes Herre»-forfatterens sønn skremme vekk mange av fantasytrilogiens fantaster.

- Jeg våger å si at en stor mengde umiddelbart vil avskrekkes av konseptet med lange, narrative dikt i verseform, og ikke lese videre, sier Christopher Tolkien til The Guardian.

Inspirert av norrøn diktningJohn Ronald Reuel Tolkien er vel best kjent sine dramatiske fantasifortellinger, der han har hentet en god del inspirasjon fra norrøne mesterverk. Dette er utgangspunktet for den nye boka, som er i salg i Storbritannia fra i dag av.

- Mitt håp er at noen av de som setter pris på verkene til faren min vil anse den nye boka som belysende når det gjelder gammel norrøn diktning generelt, ut ifra hans behandling av de sterke, lidenskapelige og mystiske sagaene, sier Christopher, som med dette tror at folk vil se J.R.R. Tolkien for det han egentlig var — både filolog og dikter.

«The Legend of Sigurd and Gudrún» er skrevet i verseform, og består av 500 strofer som etterligner formen til det nordiske mesterverket «Den eldre edda», som består av gude- og heltekvad. Tolkien var professor i både norrønt og oldengelsk ved Universitetet i Oxford, og foreleste norrønt i 13 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer