SLÅR TILBAKE: «Top Gear»-programleder Chris Evans svarer på kritikken. Her med mysteriesjåføren «The Stig». Foto: NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: «Top Gear»-programleder Chris Evans svarer på kritikken. Her med mysteriesjåføren «The Stig». Foto: NTB ScanpixVis mer

Ny «Top Gear»-profil om bølle-anklagene: - Ei heksejakt

- Latterlige påstander, sier Chris Evans.

(Dagbladet): BBCs revitaliserte og nye versjon av bilshowet «Top Gear» har verdenspremiere en gang i mai, annonseres stadig av BBC, men ifølge blant annet The Guardian skyggelegges kringkasterens massive markedsføringskampanje nå av bråket rundt hovedprogramleder Chris Evans.

Evans har tatt over sjefsstolen etter den kontroversielle programlederen Jeremy Clarkson. TV-profilen fikk sparken da det i mars i fjor ble kjent at han hadde gått fysisk til angrep på en av «Top Gear»-produsentene.

I forkant av det som utviklet seg til en fullskala skandale hadde det lenge versert rykter om Clarksons trusler og bøllete oppførsel mot medprogramledere og ansatte i produksjonen.

I britiske tabloider anklages nå Evans i likhet med Clarkson for utagerende og bøllete framferd mot tidligere BBC-kollegaer. Anklagene skal imidlertid gjelde for hendelser som fant sted på 90-tallet.

Det er Evans' tidligere radiomakker i programmet «The Big Breakfast», John Revell, som kommer med påstandene om at Evans angivelige ufine oppførsel var «ute av kontroll», og at sjefene i BBC aldri «våget å konfrontere ham.»

Evans tilbakeviser kritikken og omtaler den som latterlig.

- Alle disse beskyldningene begynner å minne om en heksejakt. Når noen kaster nok gjørme, så er det klart at noe av det setter seg fast på veggen, sier programlederen, og forteller at den negative oppmerksomheten har gått utover familien.

Under et intervju med Dagbladet uttalte administrerende direktør i «Top Gear», Adam Waddell, at den kommende sesongen er fornyet på mange områder, og han lovet en høy frekvens av nye råskinn og selvfølgelig masse fart.

I februar ble det kjent at «Friends»-skuespiller og bilentusiast Matt LeBlanc skal lede serien sammen med Evans.

«Top Gear» har gjennom åra blitt verdens desidert mest populære bilprogram, og har generert så mye som 600 millioner kroner årlig til BBC.