Ny trailer for «The Bourne Legacy»

Kan Jeremy Renner matche Matt Damon?

Etter tre filmer med Matt Damon i hovedrollen ruller Jason Bourne-franchisen videre - nå uten Jason Bourne selv, men med Jeremy Renner som et annet offer for det samme CIA-programmet som påførte Bourne hukommelsestap.

Nå kan du se den siste traileren for «The Bourne Legacy», som har premiere i september.

Den byr blant annet på actionfilmobligatorisk hopping mellom hustak, en heftig getaway-sekvens med Rachel Weisz bakpå motorsykkelen og Edward Norton som filmens slemming.

Bourne-filmene er basert på universet fra spenningsforfatteren Robert Ludlums bokserie, og har seilet opp som en hovedutfordrer til veteranen James Bond i spionfilmsegmentet.

De første filmene kom i 2002, 2004 og 2007 og skal ha spilt inn småpene 975 millioner dollar. Hvilket kanskje forklarer hvorfor filmselskapet Universal har vært veldig nøye med å forklare at «The Bourne Legacy» er en fortsettelse av trilogien - tross fraværet av hovedrolleinnehaveren folk kjenner.

Den nye filmen er heller ikke basert på verken Ludlums bøker eller noen av de andre romanene som er satt i Bourne-universet (selv om den deler tittel med en av dem). Istedet dreier det seg om en original historie skrevet av regissør Tony Gilroy.