Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Destiny 2»

Ny trailer: Slik blir oppfølgeren til spillsuksessen «Destiny»

Slippes 8. september. 

NYTT SPILL: Den første traileren til «Destiny 2 – Rally the Troops» ble sluppet i kveld. Mye tyder på at historiefortellingen blir bedre i oppfølgeren til det kommende spillet. Video: Youtube / destinygame Vis mer

(Dagbladet): - Hjemmet vårt ble ødelagt. På tross av offeret til mange, mistet vi alt. Tårnet, byen, vårt hjem, sier Commander Zaval i den rykende ferske traileren til «Destiny 2».

Traileren, som ble sluppet nå i kveld, sier lite om konkrete nyheter med oppfølgerspillet. Likevel forklarer den to minutters lange snutten to viktige ting. Det ene er at utvikler Bungie muligens har fokusert på bedre historiefortelling. Det andre er hvorfor spillere må starte på bar bakke.

Traileren viser kamp og undergang. Tower er ødelagt av det som tilsynelatende ser ut som Cabals, en av de mange utenomjordiske rasene i Destinyuniverset. Velvet med våpnene til spillerne er sprengt, og de må dermed starte kampen på nytt.

Slippet av traileren kan også tyde på at spillet kommer på forskjellige språk, ettersom at «Destiny» publiserte traileren på flere språk på sin Youtube-kanal.

Langtlevdende original

I det første «Destiny»-spillet tar du på deg rollen som en av jordas voktere, som skal beskytte den siste trygge byen på planeten mot angrep fra forskjellige utenomjordiske raser. En stor oppgave du heldigvis ikke er alene om.

For hele konseptet «Destiny» er bygget rundt flerspiller-opplevelsen. Spillet krever at du til enhver tid er tilkoblet internett, og flere av oppdragene og modusene får du rett og slett ikke lov til å gjennomføre alene.

På mange måter har utvikler Bungie gjort mye riktig når de, innen oppfølgeren når hyllene 8. september, har klart å holde liv i originalspillet i hele tre år.

Med meldinger om 30 millioner registrerte spillere og fire store utvidelsespakker, så det lenge ut som om «Destiny» skulle leve videre på samme modell som Activsions andre svære online-univers «World of Warcraft».

Til nå har rollefiguren din blitt med videre inn i hver utvidelse, med stadig nye oppdrag, delmål og toppnivå som kan oppnås.

Tilbake til start

Med en ny frittstående oppfølger blir det nå slått hull på ideen om at originalhelten din skal fortsette kampen ut i evigheten. Nå starter alle spillerne på bar bakke i den ødelagte byen.

Eller, det vil si, noe skal du faktisk få lov til å føre over. Bungie mener nemlig at disse tre årene kan ha knyttet deg såpass mye til figurene dine, at du vil ønske å ha med deg hårsveisen videre.

Kosmetiske valg du har gjort kan derfor overføres, mens nivåer, ferdigheter og gjenstander nå må tjenes opp på nytt.

En del å rette opp i

På tross av suksessen har også «Destiny» opplevd å få en del kritikk. Det var særlig knyttet til slippet av utvidelsespakkene hvor mange spillere følte at de ble utestengt fra innhold de hadde betalt for.

Historiefortellingen i spillet har også måttet tåle en del motstand, og trekkes frem av flere store spillnettsteder som det svakeste ved hele serien.

Med den ferske traileren, virker det som at utviklerne har hatt med seg denne kritikken.

Samtidig har også utvidelsene gradvis introdusert ny valuta, gjenstander, oppdrag og moduser som ikke alltid har vært like enkle å forstå og håndtere for spillere som har hoppet inn i universet midtveis.

Eric Hirschberg, adm.dir i Activsion, har tidligere i år forklart at «Destiny 2» skal både bli enklere å sette seg inn i for nye spillere, og at de filmatiske historiefortellingene skal spille en større rolle i denne omgang.

«Destiny» har likevel klart å hevde seg som et av de mest populære spillene på markedet de siste årene, og det i tillegg til å være en helt ny franchise.

Det levner åpenbart store forventinger til spillets første fullskala oppfølger i september.

TEASER: Dagen før verdenspremieren på den første «Destiny 2»-traileren valgte Bungie å legge ut en liten teaser. Video: Bungie Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media