Ny «Transformers»-film får kjempeslakt - men spås enorm kinosuksess

Michael Bay gjør det igjen.

(Filtermagasin.no): Det er småpopulært å hate Michael Bay på internett.

Eller iallfall uttrykke litt misnøye med frenetisk klipping, megaeksplosjoner og litt flate roller.

Denne uken får den fjerde «Transformers»-filmen «Age of Extinction» premiere på amerikanske kinoer, og anmeldelsene derfra lover ikke godt.

— Det er fremdeles ikke en god film, men det er — definitivt — full-metal Bay, skriver L.A. Times-anmelderen Betsy Sharkey, i et forsøk på å gi en slags kompliment.

— Michael Bay har gjort det umulige. Med «Transformers: Age of Extinction», starten på en — dukk! — andre trilogi i metallskalle-franchisen, har Bay-Man laget den verste og mest verdiløse «Transformers»-filmen hittil, skriver Rolling Stone.

DINOBOT: Det er ikke fritt for at Optimus Prime får ri litt på robotdinosaurer i den fjerde «Transformers»-filmen.
DINOBOT: Det er ikke fritt for at Optimus Prime får ri litt på robotdinosaurer i den fjerde «Transformers»-filmen. Vis mer

Det går mye i denne typen anmeldelser. Filmen er langdryg, stappfull, uten retning, fokus eller annet enn øredøvende eksplosjoner. 

165 minutter med lite annet enn unnskyldninger for å starte en ny kamp mellom to roboter, og så videre.

To positive anmeldelser
Blant det aggregeringssiden Rotten Tomatoes kaller Top Critics fins det bare to antatt positive anmeldelser.

Den ene er fra Film.com, som hovedsaklig trekker fram at den er underholdende nok, og en viss figur sin stemmeprakt:

— Det er få nytelser i livet like gode som å få vibrert setet ditt med de dype, resonante tonene fra Peter Cullens stemmelegging av Optimus Prime, skriver Jordan Hoffman, som også trekker fram Mark Wahlberg som et positivt tillegg.

— Selv om Mr. Wahlberg sier mange av replikkene sine som om han snakket til husdyr, så har denne utgaven av «Transformers» noe de andre aldri hadde — en hovedrolleinnehaver med karisma og talent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et ikke helt subtilt stikk til Shia LaBeouf, det der.

Den andre er fra bransjebladet Variety, som priser filmens locations — når man får se den innimellom klippingen.

Maggie Lee mener også at robotene, i tillegg til å være det mest menneskelige i «Age of Extinction» — ser helt praktfulle ut, i en ellers litt halvdårlig film.

— Industrial Light & Magic gir igjen en orgie av visuelle effekter og animasjon, med lynkjappe akrobatiske bevegelser fra de kolossale Dinobotene, og frammaning av menneskelagde Transformers fra grasiøse kubeformasjoner.

Spås enorm suksess
Tross noen godord «Transformers: Age of Extinction» ligger an til å bli Michael Bays verst anmeldte regissørjobb gjennom tidene.

I det minste før han har laget remaken av Hitchcocks «Fuglene».

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

På den andre siden, det har aldri vært kritikerne som har vært viktig for Paramount-studioet på denne serien.

Den forrige filmen i serien tjente inn over 1 milliard dollar — rundt 6,5 milliarder kroner — på verdensbasis, og det er ventet at «Age of Extinction» vil tjene inn en tiendedel av dette allerede i åpningshelgen i USA, og dermed bli årets største kinosuksess hittil.

«Age of Extinction» ser også fram til et sterkt kinesisk publikum, etter at den har gjort som «Iron Man 3» og flere andre filmer de siste årene, og plukket både locations, skuespillere og produksjonspenger fra det stadig voksende kinesiske markedet.

Filmen får norsk kinopremiere den 11. juli i år.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.